avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, ambii parinti au decedat in interval de 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, ambii parinti au decedat in interval de 10 zile, unul ...

Buna ziua, ambii parinti au decedat in interval de 10 zile, unul dupa celalalt. Cum procedam cu succccesiunea? Suntem 2 surori si dorim sa deschidem procedura de succcesiune. Dezbatem o succesiune sau doua?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:26, 15 Aprilie 2021
Depinde de bunurile pe care le-au avut părinții.
Dacă au deținut bunuri comune, trebuie dezbatute ambele succesiuni.
Dacă a avut bunuri proprii doar ultimul părinte decedat, dezbateti numai succesiunea respectivă.
Bună dimineața!
In cazul dvs. se dezbat 2 succesiuni, după ambii părinți, dar se poate in același timp, la același notar daca vă rog înțelegeți! In caz contrar, trebuie să ajungeți în instanță( daca nu vă înțelegeți)!.
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ... majestik majestik Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce ... (vezi toată discuția)
Matusa mea nu vrea sa-mi dea titlul de proprietate Proliviu Proliviu In titlul de proprietate, pentru casa si terenul aferent intraurban, sunt trecuti tatal meu si sora acestuia, in proprietate indiviza. Tatal meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Sora mea a decedat, soții au facut un testament autentic neavând ... 21mai1964 21mai1964 Sora mea a decedat, soții au facut un testament autentic neavând copii,sotul mai are dreptul la mostenirea provenită din succesiune in urma decesului ... (vezi toată discuția)