avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Matusa mea nu vrea sa-mi dea titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Matusa mea nu vrea sa-mi dea titlul de proprietate

In titlul de proprietate, pentru casa si terenul aferent intraurban, sunt trecuti tatal meu si sora acestuia, in proprietate indiviza. Tatal meu a decedat iar sora lui a intrat in posesia titlului de proprietate respectiv. Dansa nu vrea sub nici o forma sa-mi dea si mie nepotul ei, unicul mostenior al tatalui decedat respectivul titlu de proprietate, sau macar o copie legalizata, ca sa-mi pot face succesiunea dupa tatal decedat. Va rog sa-mi spuneti cum as putea intra in posesia respectivului titlu de proprietate pe care matusa mea nu vrea sa mi-l dea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: leu12 , utilizator 08:38, 14 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Este destul de greu de obținut daca nu vă înțelegeți cu mătușa dvs. să vă dea macar o copie legalizata de pe titlul respectiv! Daca nu ați fost în posesia titlului respectiv, nu aveți cum să îl declarați pierdut și să obțineți un duplicat de pe acel titlu de proprietate.....
Daca nu vă înțelegeți amiabil cu mătușa dvs. aveți totuși posibilitatea să cereți dezbaterea succesiunii de pe urma tatălui dvs. și ieșirea din indiviziune referitor la terenul respectiv dacă dețineți macar o copie de pe titlul respectiv! Daca nu aveți așa ceva, cu un certificat de calitate succesorală de pe urma tatălui dvs. ( obținut de la notar) mergeți și cereți o copie de pe titlul de proprietate de la primăria unde se afla terenul respectiv!
Av. Mădălina Moceanu
Buna ziua,
Am doar o copie xerox de pe titlul de proprietate. Pot sa cer dezbaterea succesiunii de pe urma decesului tatalui doar pe baza acestei copii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Da! Cereți in instanță că partea adversa sa prezinte aceasta in original titlul respectiv, arătând instanței că această parte îl are/deține, nu dvs.!
Av. Mădălina Moceanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu dovada calității de moștenitor al tatălui dvs. puteți solicita la O.C.P.I. un duplicat, vă va ajuta și copia titlului la O.C.P.I. , adică identificarea mai ușor a titlului.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
leu12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea a decedat, soții au facut un testament autentic neavând ... 21mai1964 21mai1964 Sora mea a decedat, soții au facut un testament autentic neavând copii,sotul mai are dreptul la mostenirea provenită din succesiune in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren ... ionescuaida ionescuaida Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren in care e trecut defunctul ( tatal) si persoana in cauza. Problema este ca persoana mai are ... (vezi toată discuția)
Acte originale ptr succesiune cyan cyan pentru deschiderea succesiunii sunt convins ca sunt necesare actele in original dar ce trebuie facut in cazul in care exista numai copii iar unul din acte se ... (vezi toată discuția)