avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte originale ptr succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte originale ptr succesiune

pentru deschiderea succesiunii sunt convins ca sunt necesare actele in original dar ce trebuie facut in cazul in care exista numai copii iar unul din acte se gaseste la unul dintre mostenitori care nu vrea sa il dea.
concret, in urma decesului mamei am gasit numai copia certificatul de mostenitor ptr o casa la tara pentru care detine 1/2 din parti cu sora ei, decedata si ea acum 10 ani. copii surorii mamei mele nu au facut nici ei succesiune ptr 1/2 din partea cuvenita lor considerand ca "nu se merita" cheltuiala si "deranjul". pe langa casa mai exista un titlu de proprietate pentru un teren arabil amestecat cu alte rude iar titlul nu se stie pe unde este iar din auzite cine il are nu vrea sa il dea. din cate cunosc exista niste copii ale acestui titlu.

intrebari:
1. pot scoate un duplicat de la cadastru sau primarie (nu stiu exact) pentru titlu respectiv ptr a-l depune la succesiune?
2. pot folosi copia certificatului de mostenitor si al titlului de proprietate ptr terenul agricol (daca il gasesc)?
3. pot baga la succesiune actul de concesiune al locurilor de veci ptr ca in contractul cu admin. cimitirului scrie ca se poate transmite prin succesiune?
4. ce fac daca nu am actele originale?:((
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 11:41, 30 Octombrie 2012
1 da sau copie certificata
2.certificatul de mostenitor trebuie in original. vedeti unde a fost facut si solicitati copie legalizata.
3 da
4 obtineti copii legalizate macar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor impreuna ... zcristi2000 zcristi2000 Buna ziua, Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor al mamei mele (decedata), impreuna cu actele proprietatii ptr. care s-a facut CM-ul, sunt ... (vezi toată discuția)