avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor impreuna ...

Buna ziua,

Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor al mamei mele (decedata), impreuna cu actele proprietatii ptr. care s-a facut CM-ul, sunt suficiente ptr. deschiderea succesiunii?

Nu mai exista documentul original ci doar aceasta copie. Conform informatiilor notarului care a emis CM-ul si copia legalizata, nu pot obtine un duplicat de la camera notarilor ptr. ca nu am o hartie din care sa reiasa ca sunt mostenitor. De asemnea mentioneaza ca ptr. deschiderea succesiunii este la fel de buna si copia legalizata.

Paradoxal este faptul ca notarul unde voi deschide succesiunea (altul decat cel care a emisa copia), imi motiveaza ca nu poate deschide aceasta succesiune doar pe baza copiei legalizate, solicitandu-mi un duplicat!?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2022
zcristi2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:22, 12 Mai 2022
Succesiunea este deschisa prin însuși faptul decesului.
Dacă acea copie legalizata s-a făcut după un original aflat în arhiva notarului public care a eliberat certificatul de moștenitor sau în arhiva Camerei Notarilor Publici, este valabila doar 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este ... Stoica Marcel Stoica Marcel Bună ziua. Am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este necesar la preschimbarea buletinului. De la Camera Notarilor publici a Municipiului ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat mostenitor adina_miu adina_miu Buna ziua, daca pot obtine duplicate dupa cerificatele de mostenitor al bunicilor, desi mai exista cate un original la matusa mea. In ambele certificate ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)