avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De unde pot face rost de acest act?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde pot face rost de acest act?

Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l dea. Eu am duplicat eliberat de notar conform cu originalul, dar eu nu vreau nici duplicat nici copie legalizata, vreau un certificat identic cu originalul...de unde pot face rost de acest act? Va multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 14:31, 15 Iunie 2009
Certificatul duplicat este identic cu originalul.....
Daca doriti originalul trebuie sa-l cereti de la unchiul dumneavoastra....este singura solutie.
asa cum v-a spus si colega mea, duplicatul are aceeasi valoare ca si originalul.
in ce calitate unchiul detine un act care va apartine dvs si sorei dvs ?
Chiar nu stiu in ce calitate...el a facut succesiunea cand eram noi minore dupa ce tatal nostru a murit si notarul i-a dat lui toate actele de mostenitor rezultate in urma succesiunii...Nu era tutorele nostru fiindca noi stateam intr-o casa de copii si mama noastra era plecata cu alt barbat...Pe ea a dat-o cu domiciliu necunoscut dar nu asta ma intereseaza pe mine ci daca el are dreptul sa detina actul de mostenitor in care sunt trecuta doar eu si sora mea...? Daca nu ce pot sa ii fac ? Pe cale amiabila nu prea se poate, el zice ca a platit toata succesiunea si vrea sa ii dam jumatate din banii pa care i-a cheltuit atunci :( Si degeaba imi spuneti dvs mie ca duplicatul are acceiasi valoare cu originalul, ca mie nu mi-a folosit la nimik duplicatul cand am vrut sa imi fac buletin...cei de la evidenta au spus ca ei nu fac buletine cu duplicate fiindca au avut multe cazuri cand imobilele au fost vandute deja...au trimis control si bineinteles ca nu m-a gasit acolo din moment ce nu pot locui acolo fiindca sunt in relatii proaste cu unchiul meu .
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
simoneangel, utilizator
Din cite imi dau seama in acel certificat de mostenitor , alaturi de dvs. si sora apare ca mostenitor si unchiul dvs. Este corect? S-ar putea ca el sa fi actionat in calitate de curator al minorilor( nu de tutore), la data dezbaterii succesiunii. Daca dvs. si sora aveti cota parte din casa tatalui, atunci situatia este putin mai complicata, inseamna ca sunti proprietare impreuna cu unchiul. Puteti sa-i spuneti in acest caz caveti cere sistarea indiviziunii si veti obtine parte din casa, sau contravaloarea ei in bani. Poate ca in acest fel, puteti sa-l convingeti.
actionati-l in instanta si obligati-l sa depuna originalul certificatului de mostenitor, impreuna cu celelalte acte de proprietate. ;)

Alte discuții în legătură

Sper sa fiu ajutata de data asta, va multumesc! simoneangel simoneangel Am pus o intrebare dar se pare ca n-am pus-o bine. Nici unul dintre cei care mi-au raspuns nu au inteles ce vreau eu de fapt. Vreau sa imi fac o noua CARTE DE ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)