Am pus o intrebare dar se pare ca n-am pus-o bine. Nici unul dintre cei care mi-au raspuns nu au inteles ce vreau eu de fapt. Vreau sa imi fac o noua CARTE DE IDENTITATE pe o adresa la care se afla un imobil in care nu locuiesc, dar sunt mostenitoare impreuna cu sora mea asupra unei jumatati din acest imobil. Am DUPLICAT eliberat de notarul care a facut succesiunea dupa certificatul de mostenitor facut dupa decesul tatalui nostru asupra jumatatii lui de casa care imi revine mie si surorii mele. Certificatul ORIGINAL in care sunt trecuta doar eu si sora mea ca mostenitoare asupra jumatatii din casa si teren dupa ce tatal nostru a murit este la unchiul nostru adica fratele tatalui nostru, el a facut succesiunea dupa ce tatal nostru a decedat. Unchiul refuza sa imi dea certificatul original, politia nu vrea sa imi faca cartea de identitate cu duplicatul, ei vor ORIGINALUL, cu duplicat mi-au facut verificare in teren si unchiul meu bineinteles ca n-a mintit pt mine ca stau acolo, interesul lui este sa ii lasam lui tot! Ce sa fac in cazul asta??? Mai pot lua de undeva un alt exemplar original, nu duplicat, ca duplicat am deja??? Va multumesc.
Nu conteaza ca e duplicat sau nu.
Politia e posibil sa nu vrea sa va faca carte de identitate pe motiv ca sunt mai multi coproprietari.
De asemenea, mai e o problema legata si de domiciliu.
Dvs vreti de fapt o resedinta in cartea de identitate.
Mi-a expirat buletinul si vreau sa imi fac altu. Stau cu chirie si nu pot sa imi fac buletinu unde stau cu chirie. Ce daca sunt mai multi copropietari , eu chiar n-am dreptul nici macar buletin sa imi fac fiindca sunt copropietara? Unchiul meu are certificatul lui de mostenitor pe partea lui de mostenire si il are si pe al meu si al surorii mele si nu vrea sa ni-l dea < ORIGINALUL> pe motiv ca el a platit toata succesiunea cand eram noi minore, cand a venit controlul de la politie pt buletin a spus ca nu stau acolo, politia a zis ca daca vreau buletin sa aduc certif original...de unde pot lua alt original? Duplicat am dar nu imi foloseste la nimik....
problema preschimbarii buletinului de identitate expirat nu este pe atat de urgenta pe cat este solicitarea de iesire din indiviziune, formulati in acest sens o actiune pe rolul judecatoriei, se timbreaza cu 19 lei;
contactati un avocat
succes
Ce inseamna originalul?
Sunteti coproprietari si de aceea politia nu va face cartea de identitate pe ace adresa.Nu locuiti nici efectiv acolo.
Mergeti la notar si discutati problema.
Daca nu stiti notarul mergeti la Camera Notarilor Publici.
Incearca saeliberezi o copie legalizata la notarul unde s-a eliberat Certificatul de mostenitor,
Te prezinti cu buletinul si copia xerox a Certificatul de mostenitor ca sa aiba datele sa caute in arhiva.
Cred ca veti putea preschimba buletinul cu o copie legalizata.