avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se incalca dreptul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se incalca dreptul?

Daca unchiul meu nu vrea sa imi dea certificatul meu original de mostenitor pe motiv ca el a platit taxa de succesiune imi incalca dreptul la propietate? Mi-a cerut jumate din banii pe care i-a cheltuit atunci. E legal? Sunt obligata sa ii dau banii ca sa imi dea certif original?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 08:43, 26 Mai 2009
Nu suntei obligata, mai mult puteti face o cerere la notariatul unde s-a eliberat pentru a va da o copie
Da, dar numai cu originalul se pot face anumite chestii cum ar fi cartea de identitate. Eu mi-am depus actele pt C.I. si am adus duplicatul acela de la notar de care imi spuneti dvs. Cei de la politie au spus ca se va face o verificare in teren sa vada daca intr-adevar stau acolo. Iar eu bineinteles ca nu stau acolo, ca nu ma inteleg cu ceilalti mostenitori, am vorbit cu ei sa imi dea originalul sau sa spuna ca stau acolo, acum nu stiu ce se va intampla, ca lor nu prea le convine cu toate ca am dreptul, am platit si impozit pe teren si cladire. Deci n-am nici un drept in tara asta, numai obligatii???
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
simoneangel, utilizator
Totusi unde locuiti acuma? Daca nu folositi efectiv imobilul respectiv ci doar unchiul Dvs., si asta de mai multa vreme, ma gandesc ca are de ce sa fie idignat unchiul. Vreti sa va mutati acolo? Daca nu, unchiul va poate plati sulta pentru iesirea din indiviziune si apoi poate fi totul al lui. Daca da, trebuie sa platiti Dvs. unchiului si sa preluati in intregime imobilul.
Notarul care a eliberat certificatul de mostenitor poate face o copie legalizata a acestuia, care este valabila ca si un original.
ceva intelegeri mai sunt pe acolo nu ? ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sper sa fiu ajutata de data asta, va multumesc! simoneangel simoneangel Am pus o intrebare dar se pare ca n-am pus-o bine. Nici unul dintre cei care mi-au raspuns nu au inteles ce vreau eu de fapt. Vreau sa imi fac o noua CARTE DE ... (vezi toată discuția)
Retinere certificat de mostenitor si incalcare drept propietate? simoneangel simoneangel Buna ziua, am o problema relativ simpla, dar care necesita rezolvare la judecatorie. Cand eram minore eu si sora mea tatal nostru a decedat si fratele lui ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)