avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sper sa fiu ajutata de data asta, va multumesc!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sper sa fiu ajutata de data asta, va multumesc!

Am pus o intrebare dar se pare ca n-am pus-o bine. Nici unul dintre cei care mi-au raspuns nu au inteles ce vreau eu de fapt. Vreau sa imi fac o noua CARTE DE IDENTITATE pe o adresa la care se afla un imobil in care nu locuiesc, dar sunt mostenitoare impreuna cu sora mea asupra unei jumatati din acest imobil. Am DUPLICAT eliberat de notarul care a facut succesiunea dupa certificatul de mostenitor facut dupa decesul tatalui nostru asupra jumatatii lui de casa care imi revine mie si surorii mele. Certificatul ORIGINAL in care sunt trecuta doar eu si sora mea ca mostenitoare asupra jumatatii din casa si teren dupa ce tatal nostru a murit este la unchiul nostru adica fratele tatalui nostru, el a facut succesiunea dupa ce tatal nostru a decedat. Unchiul refuza sa imi dea certificatul original, politia nu vrea sa imi faca cartea de identitate cu duplicatul, ei vor ORIGINALUL, cu duplicat mi-au facut verificare in teren si unchiul meu bineinteles ca n-a mintit pt mine ca stau acolo, interesul lui este sa ii lasam lui tot! Ce sa fac in cazul asta??? Mai pot lua de undeva un alt exemplar original, nu duplicat, ca duplicat am deja??? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
simoneangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anna63 , utilizator 21:38, 14 Iunie 2009
Deci...in ce fel sa mai intreb ...deja devin disperata....am incercat de curand sa imi fac o noua carte de identitate...am avut acte depuse la evidenta populatiei pt eliberarea unei noi carti de identitate...unde am adus DUPLICAT dupa certificatul de mostenitor...si din cauza asta adica fiindca in loc de original am adus duplicat au trimis sectoristul sa verifice daca stau la aceea adresa...au zis ca daca aduc originalul sa il vada ei si imi fac carte identitate fara nici o problema, au spus ca certificat de mostenitor se elibereaza fiecarui mostenitor, deci ar trebui sa am originalul...problema e ca unchiul meu a luat si certificatul lui si pe al meu si al surorii mele cand le-a eliberat notarul, fiindca noi eram minore....si acum nu vrea sa ni-l dea...am fost la acel notar si mi-a eliberat DUPLICAT dar repet duplicatul nu mi-a folosit la nimik, mie imi trebuie originalul...de unde sa mai iau un alt exemplar original...de unde? Chiar nu exista nici o solutie pt mine? Daca il dau in judecata procesul poate dura ani de zile...eu ce fac pana atunci fara carte de identitate?...va rog ajutor #-o
simoneangel a scris:

Deci...in ce fel sa mai intreb ...deja devin disperata....am incercat de curand sa imi fac o noua carte de identitate...am avut acte depuse la evidenta populatiei pt eliberarea unei noi carti de identitate...unde am adus DUPLICAT dupa certificatul de mostenitor...si din cauza asta adica fiindca in loc de original am adus duplicat au trimis sectoristul sa verifice daca stau la aceea adresa...au zis ca daca aduc originalul sa il vada ei si imi fac carte identitate fara nici o problema, au spus ca certificat de mostenitor se elibereaza fiecarui mostenitor, deci ar trebui sa am originalul...problema e ca unchiul meu a luat si certificatul lui si pe al meu si al surorii mele cand le-a eliberat notarul, fiindca noi eram minore....si acum nu vrea sa ni-l dea...am fost la acel notar si mi-a eliberat DUPLICAT dar repet duplicatul nu mi-a folosit la nimik, mie imi trebuie originalul...de unde sa mai iau un alt exemplar original...de unde? Chiar nu exista nici o solutie pt mine? Daca il dau in judecata procesul poate dura ani de zile...eu ce fac pana atunci fara carte de identitate?...va rog ajutor #-o

Solicitati politiei sa-l cheme pe un unchiul d-voastra cu certificatul lui de mostenitor,.Act care a stat la baza eliberarii cartii sale de identitate
In masa succesorala sunteti trecute si d-voastra, nu?
E simplu nu?
Sau, daca vreti neaparat sa faceti demersuri in sensul de a avea un act de identitate cu privire la acea adresa consultati, sau eventual angajati un avocat care sa va sustina in demersuri.
Pot solicita asa ceva politiei respectiv celor de la evidenta populatiei? Cum? Si daca unchiul meu nu vrea sa vina cu certificatul meu original, ce o sa ii faca, o sa il aduca cu forta? :O Mi se pare cam aiurea si ... imposibil... nu cred ca politia se deranjeaza pt mine ca nu sunt vedeta si nici bani cu caru n-am ca daca aveam era totul rezolvat de mult .
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
simoneangel, utilizator
simoneangel a scris:

Pot solicita asa ceva politiei respectiv celor de la evidenta populatiei? Cum? Si daca unchiul meu nu vrea sa vina cu certificatul meu original, ce o sa ii faca, o sa il aduca cu forta? :O Mi se pare cam aiurea si ... imposibil... nu cred ca politia se deranjeaza pt mine ca nu sunt vedeta si nici [b]bani cu caru n-am ca daca aveam era totul rezolvat de mult .

Cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)
Retinere certificat de mostenitor si incalcare drept propietate? simoneangel simoneangel Buna ziua, am o problema relativ simpla, dar care necesita rezolvare la judecatorie. Cand eram minore eu si sora mea tatal nostru a decedat si fratele lui ... (vezi toată discuția)
Mi se incalca dreptul? simoneangel simoneangel Daca unchiul meu nu vrea sa imi dea certificatul meu original de mostenitor pe motiv ca el a platit taxa de succesiune imi incalca dreptul la propietate? Mi-a ... (vezi toată discuția)