avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren ...

Buna ziua,
un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren in care e trecut defunctul ( tatal) si persoana in cauza. Problema este ca persoana mai are 3 frati, dar este trecut doar el in titlul de proprietate si ar vrea sa vanda terenul , considerand ca este doar el indreptatit . Intrebarea este daca poate vinde terenul la notar si in ce conditii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:05, 25 Noiembrie 2021
Nu poate vinde pentru ca nu este unic proprietar.
Trebuie dezbatuta succesiunea in urma tatalui, la care vin copii acestuia.
La succesiune ( iesirea din indiviziune) poate cere atribuirea imobilului cu obligarea de plata a unei sulte catre fratii. sau pot vinde toti acel teren si fiecare cu partea lui...
Bună ziua!
Nu, nu poate vinde singur terenul având în vedere că este trecut și tatăl său pe titlu și are frați! Trebuie întâi să dezbată succesiunea cu frații și dacă atunci va deveni unic proprietar, de abia atunci poate vinde el singur!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
multumesc!
Dar daca ceilalti mostenitori declara la notar ca cedeaza in favoarea fratelui trecut in titlu? Am intalnit un caz similar in care mostenitorul a spus ca a vandut terenul fara dezbaterea succesiunii , fratele lui declarand la notar ca renunta la partea lui de mostenire. A incalcat notarul legea sau oare a mintit mostenitorul? Sau exista si aceasta varianta?
Este vorba tot de dezbaterea moștenirii!

Alte discuții în legătură

Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ... majestik majestik Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire rosca_larisa2009 rosca_larisa2009 Se doreste a se face masa succesorala,existand un titlu de proprietate in care sunt mentionati toti frati,dintre care doar unul singur este proprietar adica cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)