avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Se doreste a se face masa succesorala,existand un titlu de proprietate in care sunt mentionati toti frati,dintre care doar unul singur este proprietar adica cu acordul celorlalti frati.Pe langa acest titlu de proprietate mai exista si un certificat de mostenitor in care frati care au ramas in viata ii cedeaza partea lor de mostenitor.
Mostenirea se va dezbate doar dupa frati sau si dupa nepoti fratilor?

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:23, 19 Septembrie 2011
Presupun ca vreti de dezbateti o succesiune si ca acel singur frate („doar unul singur este proprietar” ) are posesiunea imobilului.

Cine este defunctul si care sunt relatiile de rudentie intre parti?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Unul dintre coproprietari poate administra bunul in numele celorlalti, cu acordul acestora. Deci este impropriu sa-l numiti proprietar.
proprietar devine numai dupa dezbaterea succesiunii , dupa ce toti fratii sau mostenitorii acestora declara la notar ca renunta la mostenire
defuncti sunt parintilor...
mostenirea se va face si dupa fii fratilor care nu mai sunt in viata?

Alte discuții în legătură

Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)