avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme!Ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme!Ajutor!

:((:((Buna seara!
Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?!
Sa va spun detaliile pt a putea intelege:pe titlul de proprietate sunt trecuti 2 frati,ambii decedati.Mostenitori primului renunta,deoarece acestiua ii se daduse de catre parinti "avere".Cel de-al doilea frate,casatorit si cu doi copii.Sotia acestiua este si ea decedata.Insa inainte de a deceda a renuntat la tot si a deschis si succesiunea dupa sot deoarece aveau nevoie de asta pt a vinde niste actiuni.
Acum cei doi frati nu se inteleg.Mostenirea este formata din 7 pogoane de pamant undeva la 50 km de Craiova,si 2 case intr o curte si gradina.Una din case are 3 camere 3,6 pe 3,6 iar cealalta are 3 camere de 2,5 pe 3,5,un beci,camera pe beci, neterminata, si un grajd.Curtea si gradina impreuna au 300m patrati.
Eu locuiesc in cea cu camerele de 3,6 pe 3,6,nu am pretentii la nimic altceva decat la casa.Ei au pretentii sa le dau o camera din cele 3,iar eu nu vreau!Nu as putea sa traiesc cu ei in casa toata viata!Mentionez ca tatal si unchiul sunt morti de 16 respectiv 10 ani,iar mama de 5 ani!
Imi cer scuze daca am "lungit-o" dar sunt disperata!Nu mai stiu ce sa fac?!
Cel mai recent răspuns: dani3lla , utilizator 16:04, 30 Septembrie 2010
Precizati daca a fost deschisa succesiune si unde?
D-na nu se intelege nimic. incepeti cu un titlu de proprietate ce are 2 beneficiari, ambii decedati. dar apoi reveniti si spuneti ca unul din cei doi ar fi casatorit cu doi copii, pentru ca sa continuati spunand ca sotia e decedata, dar ca totusi inainte de a deceda a "deschis" succesiunea dupa sot.
nu are nicio logica.
Si va rugam sa ne spuneti si cine sunteti dvs. in toata povestea asta: pe cine mosteniti dvs.?
Ma scuzati,nu ma pricep prea bine la calculator!Sunt fiica unuia dintre proprietari.
Proprietarii sunt decedati.Mostenitorii celui de al doilea proprietar:sotia si 2 copii,eu fiind unul din ei.
In legatura cu succesiunea deschisa dupa tatal meu,stiu ca a fost deschisa,deoarece numai asa au putut vinde niste actiuni la sif oltenia(actiuni ale tatalui).

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)