Va scriu in speranta de a primi niste lamuri in privinta divortului cu un sot violent.
Mai exact: suntem 2 frati majori iar mama ar vrea sa divorteze de tatal meu care bea si devine violent (verbal si sparge lucruri prin casa, da drumu la gaz aprinzandu-si tigarea spunand ca vrea sa isi dea foc, dar momentan nu s-a ajuns la violenta fizica). Ultima oara a venit sa "vorbeasca" cu mine si fratele meu avand 2 cutite in mana ptr intimidare.
Mama ar vrea sa divorteze dar ii este frica ca ne va face ceva noua sau ei si tot sufera avand probleme cu tensiunea inima etc, fratele meu fugise de acasa din cauza depresiei acum cativa ani (era major).
Noi locuim intr-un apartament cu 2 camere si mai avem o casa la tara terminata in proportie de 90%.
Intrebarea mea este: daca mama depune cererea de divort cam in cat timp se termina procedura, cam ce costuri implica si cel mai important daca putem avea un ordin de restrictie ptr tata sa nu se apropie de noi sau de ea in timpul desfasurarii procedurii de divort.
Va scriu tot aici cu ultimele noutati: acum 4 zile tatal meu in stare de ebrietate a avut o tentativa de suicid (isi legase o carpa subtire de teava de gaze din apartament oricum nu-l tinea) am sunat la 112 a venit smurdul si politia care era doar ptr a proteja echipajul medical in astfel de situatii ne-au luat datele si au plecat. Azi a venit iar la noi baut spunand ca politia a sunat la firma care lucreaza si cei de acolo l-au trimis la un control psihologic, amenintandu-ne daca-si pierde locul de munca "ceva o sa bubuie in casa asta" exact vorbele lui.
Intrebarea mea: poate politia sa ia contact cu firma la care lucreaza automat sau ne minte?
Avem filmari in care ne ameninta ca o sa arunce in aer apartamentul (a si avut o astfel de iesire in trecut avem si un vecin martor) in ce circumstante putem obtine ordin de restrictie?
Va multumesc anticipat