avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mandat de evacuare pentru amenintari si agresiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mandat de evacuare pentru amenintari si agresiune

am obtinut mandat de evacacuare prin instanta a ramas definitiva si irevevocabila imi puteti spune cum se poate pune in aplicare in afara de un executor intrucat acesta costa foarte mult si eu am un salar de 300 ron si o minora de intretinut care este din alta relatie.Am uitat sa precizez faptul ca mandatul de evacuare este pt concubinul cu care traiesc care imi face viata un calvar, am depus nenumarate plangari la politie dar mi se spune sa ma adresez executorului casa unde locuim este a mea mostenire in urma decesului mamei.VA ROG UNDE MA POT ADRESA SA SCAP DE ACEST CALVAR tot timpul ma ameninta ca imi da foc casei daca il scot sa raman boschetara pe drumuri in seara asta am chemat politia era cu bidonul de benzina in mana
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:52, 9 Noiembrie 2013
Va aflati intr-un impas
Daca detineti hotarare judecatoreasca definitiva,aceasta poate fi materializata de catre executor judecatoresc,cu obligatia de achitare costuri aferente
Problema delicata o constituie comportamentul si manifestarile concubinului,pentru care ar fi trebuit sa solicitati instantei in actiunea promovata sa dispuna ordonanta presedintiala -evacuare +ordin protectie”
Potrivit
art.23 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, „persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa în pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, în scopul înlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre masurile
..” enumerate la alin. a-h.
Art. 3 din aceeasi lege defineste notiunea de violenta in familie ca fiind „
orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savârsita de catre un membru de familie împotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrara de libertate”.

Din aceste dispozitii rezulta ca violenta in familie poate fi manifestata fizic cat si verbal, important fiind ca prin aceste violente sa se fi provocat victimei suferinte „fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice”
Astfel, in art. 4 se precizeaza ca violenta în familie se manifesta atat fizic prin „vatamarea corporala ori a sanatatii prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de par, întepare, taiere, ardere, strangulare, muscare, în orice forma si de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otravire, intoxicare, precum si alte actiuni cu efect similar”) cat si verbal prin „adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenintari, cuvinte si expresii degradante sau umilitoare”, psihologic („prin impunerea vointei sau a controlului personal, provocarea de stari de tensiune si de suferinta psihica în orice mod si prin orice mijloace, violenta demonstrativa asupra obiectelor si animalelor, prin amenintari verbale, afisare ostentativa a armelor, neglijare, controlul vietii personale, acte de gelozie, constrângerile de orice fel, precum si alte actiuni cu efect similar”) si economic prin „interzicerea activitatii profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existenta primara, cum ar fi hrana, medicamente, obiecte de prima necesitate, actiunea de sustragere intentionata a bunurilor persoanei, interzicerea dreptului de a poseda, folosi si dispune de bunurile comune, control inechitabil asupra bunurilor si resurselor comune, refuzul de a sustine familia, impunerea de munci grele si nocive în detrimentul sanatatii, inclusiv unui membru de familie minor, precum si alte actiuni cu efect similar”.


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
ynocentta, utilizator
Cererea pt emiterea unui ordin de restrictie si protectie il depuneti la judecatoria de care apartineti cu domicliul. E nevoie de el pt cand veti fi pe strada, ca va fi arestat daca se apropie. Il obtineti repede daca dovediti ca e violent si va ameninta, cererea e scutita de taxe.
Mergeti la executor pt a pune in executare hotararea de evacuare, banii ii veti recupera ca ii va pune poprire pe salariu ( daca are unul).
Nu aveti alta varianta de a pune in aplicare hotararea de evacuare, decat cea cu executorul. Gasiti o solutie sa achitati taxele executorului judecatoresc daca tot ati avut castig de cauza in instanta si ati ajuns pana aici. Iar in privinta comportamentului violent al fostului concubin, daca nu cereti un ordin de restrictie impotriva lui viata dvs va fi in continuare un calvar.
va multumesc din suflet pt sfat are un salar dar este angajat pe perioada determinata pana la jumatatea lunii decembrie .Mai am o rugaminte daca se poate sa-mi spune-ti in momentul care depun actele pt ordinul de restrictie este deajuns o declaratie a mea sau trebuie sa solicit si de la politie o hartie precum am fost amenintata si agresata de catre acesta?
Ati depus plangeri la politie cand ati fost amenintata si agresata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare blakkiss blakkiss buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie ... MariaRobu MariaRobu Bună ziua! Am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie s-a pronunțat, divorțul fiind pe cale juridica, nu la notar. Custodia este comuna, dar ... (vezi toată discuția)
Cum scap de o persoana cu probleme psihice ? MadalinG MadalinG Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Mama prietenei mele a locuit in concubinaj cu un barbat timp de 20 de ani. Acest sufera de schizofrenie ... (vezi toată discuția)