avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate obtine interdictia de apropiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate obtine interdictia de apropiere

Buna ziua,

In urma unui divort cu copil minor, copilul este la mama, cu program de vizitare pt tata......tatal hartuieste telefonic pe fosta sotie, mesaje urate mai ales in timpul de munca al acesteia, deranjand buna desfasurare a meseriei, in care nu intreaba niciodata de copil. Nu se ocupa de crestere, imbracare, etc a copilului, deasemenea nu respecta programul de vizitare...nu il viziteaza decat foarte rar. Cum poate mama obtine interdictia de apropiere.
Cel mai recent răspuns: anamaria26 , utilizator 10:24, 24 Aprilie 2014
Buna ziua!
Potrivit legii 217/2013,.Art. 3
(1) In sensul prezentei legi, violenta in familie reprezinta orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate.
(2) Constituie, de asemenea, violenta in familie impiedicarea femeii de a-si exercita drepturile si libertatile fundamentale. "

Art.4:
Violenta in familie se manifesta sub urmatoarele forme:
a) violenta verbala - adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenintari, cuvinte si expresii degradante sau umilitoare;
b) violenta psihologica - impunerea vointei sau a controlului personal, provocarea de stari de tensiune si de suferinta psihica in orice mod si prin orice mijloace, violenta demonstrativa asupra obiectelor si animalelor, prin amenintari verbale, afisare ostentativa a armelor, neglijare, controlul vietii personale, acte de gelozie, constrangerile de orice fel, precum si alte actiuni cu efect similar; ...."

In acest caz se formuleaza o cerere pentru emiterea ordinului de protectie care este de competenta judecatoriei de pe raza teritoriala in care isi are domiciliul sau resedinta victima.Cererea o puteti gasi aici:[ link extern ]
sau aici
[ link extern ]
Ordinul de protectie este o hotarare judecatoreasca prin care se poate decide si

f) interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima;

j) ca agresorul sa urmeze consiliere psihologica sau psihoterapie

Nu uitati insa ca violenta verbala pe care o invocati trebuie dovedita.
exista zeci de sms-uri date intr-un interval de 5-10 minute si telefonul suna continuu, reclamanta refuzand sa-i raspunda la telefon stiind ce urmeaza.
se poate adresa instantei cu cerere pentru emiterea unui ordin de protectie
va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de evacuare pentru amenintari si agresiune stancuaurica stancuaurica am obtinut mandat de evacacuare prin instanta a ramas definitiva si irevevocabila imi puteti spune cum se poate pune in aplicare in afara de un executor ... (vezi toată discuția)
Chestiune complicata emil6702 emil6702 Cunosc un caz care nu mai poate continua fara o rezolvare legala: intr-o locuinta habiteaza mai multi mostenitori (rezervatari) fara ca acestia sa-si fi facut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie ... MariaRobu MariaRobu Bună ziua! Am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie s-a pronunțat, divorțul fiind pe cale juridica, nu la notar. Custodia este comuna, dar ... (vezi toată discuția)