avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate lazar1994

Activitate lazar1994

Blocul a fost terminat de construit in anul 2007.
Deci nu cred ca se va demola prea curand.
Imi era frica sa nu dau de alte probleme , in cazul in care nu se poate transfera terenul la mine
As vrea sa achizitonez un apartament , care in acest moment apartine unui cetatean strain ( francez ) .
Acesta nu este proprietar si pe terenul de sub apartament ( cota parte ) , pentru ca in momentul in care el l-a cumparat de la dezvoltator , nu exista o lege care sa ii permita sa faca acest lucru, asa ca terenul i-a fost dat in folosinta.( terenul este intravilan )
M-am interesat si am inteles ca ar fi doua variante pentru ca eu sa primesc si terenul ( cota parte ) .

Cand se va face contractul de vanzare cumparare , vine si dezvoltatorul , care imi transfera terenul direct mie.

Sau , acum exista lege , deci proprietarul isi poate lua terenul direct de la dezvoltator , urmand, ca apoi sa mi-l transfere mie.

Are cineva vreo idee ce ar trbui sa fac pentru ca totul sa fie OK?
Buna ziua , sunt nou pe acest forum , asa ca o sa trec direct la subiect.
As vrea sa achizitionez un apartament cu 3 camere intr-o zona centrala a capitalei, insa, proprietarul este cetatean strain , si din cate stiu , cetatenii straini nu au voie sa cumpere teren intravilan , deci terenul de sub apartament nu ii apartine.
Mi-au fost trimise niste acte de vanzare cumparare , facute la un domn notar , insa nu este specificat nimic despre terenul de sub apartament.
Are cineva vreo idee ce trebuie sa fac?
Si daca imi puteti spune alte lucruri la care ar trebui sa fiu atent la cumpararea unui apartament pentru a preveni vreo teapa , furt , pierdere de bani ,etc?
Va multumesc