As vrea sa achizitonez un apartament , care in acest moment apartine unui cetatean strain ( francez ) .
Acesta nu este proprietar si pe terenul de sub apartament ( cota parte ) , pentru ca in momentul in care el l-a cumparat de la dezvoltator , nu exista o lege care sa ii permita sa faca acest lucru, asa ca terenul i-a fost dat in folosinta.( terenul este intravilan )
M-am interesat si am inteles ca ar fi doua variante pentru ca eu sa primesc si terenul ( cota parte ) .
Cand se va face contractul de vanzare cumparare , vine si dezvoltatorul , care imi transfera terenul direct mie.
Sau , acum exista lege , deci proprietarul isi poate lua terenul direct de la dezvoltator , urmand, ca apoi sa mi-l transfere mie.
Are cineva vreo idee ce ar trbui sa fac pentru ca totul sa fie OK?
Ce suprafata are terenul respectiv si cand credeti ca se va demola blocul care este construit pe el?
Daca si dvs. il veti lua in folosinta este deja Ok atata timp cat blocul este in picioare. Iar ca schimbul sa fie echitabil, solicitati cetateanului strain sa va scada din pretul apartamentului acel teren si ii si explicati de ce !!
Blocul a fost terminat de construit in anul 2007.
Deci nu cred ca se va demola prea curand.
Imi era frica sa nu dau de alte probleme , in cazul in care nu se poate transfera terenul la mine