avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament fara teren aferent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament fara teren aferent

Doresc sa cumpar un apartament de 100mp, proprietarul mi-a spus ca are acte pe acesta dar in CF apare ca proprietar asupra terenului aferent un SRL (cel care a construit blocul acum 3ani). Acesta avand doar un drept de folosinta nedeterminata. Acest lucru se datoreaza faptului ca in trecut acest apartament a avut ca proprietar un cetatean din iran (iar acesta fiind strain nu a avut dreptul sa cumpere terenul). Firma respectiva s-a dizolvat, numai exista practic. Daca cumpar acest apartament pot eu devin cumva proprietar pe teren? Sau asa v-a ramane mereu, ca proprietar acel SRL. Multumesc
Cel mai recent răspuns: darkynok , utilizator 09:00, 9 Iulie 2018
Daca firma s-a dizolvat/nu mai exista atunci si pentru terenul respectiv trebuie sa se fi solutionat intr-un fel sau altul situatia juridica. Nu poate ramane ...”in aer”.
Si persoana juridica (SRL) ca si persoana fizica are niste bunuri in patrimoniu: acel teren (printre altele) ... la momentul dizolvarii persoanei juridice (ca si la momentul decesului unei persoane fizice) acele bunuri trec in proprietatea altcuiva.
Trebuie sa existe un proprietar actual si viabil pe acel teren.
Puteti sa cumparati apartamentul si terenul de sub bloc sa ramana in proprietatea altcuiva.
Acest lucru este specific dezvoltatorilor imobiliari.
Daca doriti sa cumparati si terenul respectiv, va trebui sa faceti demersurile pentru a afla proprietarul actual al terenului.
Am aflat astazi. Firma acum are alta denumire , dar cand s-a facut mutarea de pe o firma pe alta, s-au pierdut anumite parti din teren , printre care si partea mea. Asta este raspunsul primit de la persoana care se ocupa de noua firma. Exista vreo lege prin care acestia sunt obligati sa imi cedeze terenul? Adica ii pot actiona in judecata?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Daca firma s-a dizolvat/nu mai exista atunci si pentru terenul respectiv trebuie sa se fi solutionat intr-un fel sau altul situatia juridica. Nu poate ramane ...”in aer”.
Si persoana juridica (SRL) ca si persoana fizica are niste bunuri in patrimoniu: acel teren (printre altele) ... la momentul dizolvarii persoanei juridice (ca si la momentul decesului unei persoane fizice) acele bunuri trec in proprietatea altcuiva.
Trebuie sa existe un proprietar actual si viabil pe acel teren.
Puteti sa cumparati apartamentul si terenul de sub bloc sa ramana in proprietatea altcuiva.
Acest lucru este specific dezvoltatorilor imobiliari.
Daca doriti sa cumparati si terenul respectiv, va trebui sa faceti demersurile pentru a afla proprietarul actual al terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa mentionati legislatia privitoare la trotuarul ... minelacraciun minelacraciun Buna ziua, As dori sa mentionati legislatia privitoare la trotuarul de garda din jurul unui imobil locuit de mai multi proprietari avand terenul din jurul ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)
înmatriculare autoturism fără titlu de proprietate cart cart Am fost asociat majoritar la un SRL care a fost radiat din oficiu, după o perioadă de suspendare. Dar a rămas un autoturism înmatriculat pe firma radiată, ... (vezi toată discuția)