avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza in antecontract cumparare apartament in imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza in antecontract cumparare apartament in imobil nou (proprietate teren)

Buna ziua,

Urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru a achizitiona un apartament dintr-un imobil aflat in constructie.

Am o nelamurire referitoare la relatia dintre terenul pe care se afla construit blocul si apartament, fiindca am auzit tot felul de povesti prin care oameni au cumparat apartamente si s-au trezit ca trebuie sa plateasca chirie pentru terenul de sub bloc, proprietarilor terenului.

Am nevoie de vreo clauza in antecontract care impune dezvoltatorului (proprietarului terenului) sa-mi transfere vreun drept de folosinta sau ceva similar pe cota parte din terenul de sub bloc? (pentru a evita situatia mentionata mai sus, cu chiria - care, sincer vorbind, nu stiu cat de adevarata e, dar mai bine intreb chiar daca suna stupid :) )

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce clauze să aibă un antecontract de v-c pentru un apt. în imobil nou? fuzzydoe fuzzydoe Doresc să achiziționez un apartament într-un imobil nou prin programul \\"Prima Casă\\" și ca să evit potențiale probleme, vreau să știu la ce ar ... (vezi toată discuția)
Antecontract vânzare-cumpărare casă fără acte Miha55 Miha55 Buna seara! Doresc sa achizitionez un imobil (o casa), insa proprietarul a spus ca, pentru a-l finisa (el fiind deja construit aproape la cheie), mai are ... (vezi toată discuția)
Teren cota parte de sub apartament, cetatean strain lazar1994 lazar1994 As vrea sa achizitonez un apartament , care in acest moment apartine unui cetatean strain ( francez ) . Acesta nu este proprietar si pe terenul de sub ... (vezi toată discuția)