avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vânzare-cumpărare casă fără acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vânzare-cumpărare casă fără acte

Buna seara! Doresc sa achizitionez un imobil (o casa), insa proprietarul a spus ca, pentru a-l finisa (el fiind deja construit aproape la cheie), mai are nevoie de banii de avans din antecontract (promisiunea de vanzare). Studiind antecontractul, am observat ca imobilul nu exista in hartii, acesta fiind construit fara autorizatie, in regim propriu de catre proprietar. De asemenea, terenul are categoria de folosință “arabil”. Cu toate acestea, antecontractul stipuleaza faptul ca imobilul va fi construit si va avea toate actele in regula. De asemenea, in antecontract este stipulat faptul ca, daca vanzatorul nu respecta cele mentionate, avansul va fi restituit doar in cazul in care imobilul va fi vandut altor persoane, in momentul vanzarii.
Ce părere aveti? Mie nu mi se pare tocmai in regula.
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 17:01, 25 Octombrie 2024
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu e recepționat, intabulat, nu are ce sa va vanda când va veni vremea. Ca q construit In regim propriu nu e problema, e problema dacă nu are autorizatie.
Apoi, nu e în regula sa va restituie banii când o găsi alt cumparator, daca nu are actele in regula, nu va vinde niciodată. Mergeti cu un avocat sa semnati sau sa se uite pe acte.
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un imobil legal se contruieste pe teren situat in intravilan. Situatia prezentata nu suna bine. Mai bine indreptati-va privirea si banii spre alte zari. Daca vrea finantare se poate indrepta spre institutii specializate.
Eu aş merge pe contract de vânzare-cumpărare, din care se va achita un avans, iar restul numai după ce vor fi finalizate lucrările. Aşadar, dacă nu-l duce la bun sfârşit construcţia la cheie şi cu actele în regulă (teren intravilan, construcţie intabulată), rămâneţi cu terenul şi imobilul construit fără autorizaţie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul poate fi arabil. Important este să fie intravilan. La momentul intabulării construcției i se va schimba destinația. La fel faptul ca este construită în regie proprie, nu este o problemă. Poate doar pentru perioada de 3 ani de garanție. Deoarece construind cu diverse echipe, nu cred ca va fi dispus sa va repare ceva în garanție. Problema cea mai mare este dacă a construit fără autorizație de construire. Deoarece cu va putea încheia procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, nu va primi certificatul de atestare a clădirii, nu va putea intabula și respectiv nu va putea vinde imobilul. O clădire / un apartament nu se poate vinde fără să fie intabulat. Poate doar să fie promis, ca un bun viitor. Mai bine căutați altceva.

Alte discuții în legătură

Conditii suplimentare in antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren dorincornea dorincornea Intentionez sa cumpar o parcela dintr-un teren intravilan care urmeaza sa fie dezmembrat. Terenul respectiv a fost teren arabil fara drum direct de acces ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare robertinom robertinom Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare? 1uly 1uly As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)