avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate bogorodea_marian

Activitate bogorodea_marian

Discuție Contract avocat
Buna ziua,exista varianta sa faci un fel de abonament la un avocat prin care acesta sa iti reprezinte interesele in diferite divergente cu persoane sau institutii?Daca da,care este pretul unui abonament si unde/cum gasesc un astfel de avocat?Exista un site anume de unde sa alegi orasul in care esti interesat sa ai avocat?Multumesc anticipat pentru raspuns
luiza2015 a scris:

Este regretabil ce se intampla astazi in scoli. Copiii din zilele de astazi sunt mult mai inteligenti decat vechile generatii comuniste.
1. Puteti depune o cerere de administrare de probe la politie. La aceasta anexati certificatul medico legal.
Cum puteti dovedii ceea ce sustineti , respectiv: a fost data cu capul de tabla, izbita de catedra unde s-a lovit la abdomen, a fost izbita de un dulap din clasa si lovita cu capul de usa, un picior in burta, un picior in sex, UN PICIOR DUPA CEAFA, fara certificat medical?
2. Solicitati deasemenea organului sa stabileasca distanta la care statea monstrul de doi metri atunci cand si-a ridicat membrul inferior sau superior de a izbit copilul dupa ceafa.In lume astfel de bestii de doi metrii care sa stea bine cu mobilitatea sunt raritati.
3. Depuneti plangere penala si impotriva profesorului care nu a fost bagat in comisia de etica, respectiv : un alt profesor da cu ea de tot ce intalneste in clasa.
4. Daca aveti inregistrari video din timpul desfasurarii orelor de curs le depuneti si pe acestea ca probe. Din acestea se va observa comportamentul si vocabularul inaltului cadru didactic de doi metri. Este inadmisibil ca un specimen sa aiba un astfel de vocabular, genul: tampitule, prostule, nesimtitule, analfabetule, incult, retardat.
5.Depuneti ca proba raportul persoanei care v-a consiliat copii si solicitati sa fie audiata ca martor.Solicitati sa fie audiati ca martori copii care au fost prezenti si acei care au fost supusi la un tratament identic cu al fetitei de 14 ani.
6.NumaI daca veti face public cazul se va urgenta solutionarea dosarului penal.
De unde stiti ca stimabilul de doi metrii a fost bata in comisia de etica? Ati fost prezenta ? Comisia de etica s-a desfasurat cu usile deschise? Cine v-a facut cunoscut acest fapt?Directorul scolii, primarul , inspectoratul etc.
Eu as fi curioasa daca intrebarile puse de o astfel de comisie lui Toba de 1,5 metri au fost identice cu cele puse dnei Gusa?
7. Puteti depune o cerere de urgentare a dosarului si de studiere a dosarului.

Cand am spus ca a fost bagat in comisia de etica sau dupa caz,comisia de disciplina,nu ma refeream ca a fost bagat ca si membru ci ca a fost cercetat de o comisie de etica formata din colegii dansului,asa cum daca spun ca a fost bagat in tribunal,nu ma refer ca a fost bagat in randyul magistratilor iar cand cineva spune ca a fost bagat in puscarie,nu ne gandim ca a fost angajat ca si gardian,dar fiecare gandeste asa cum mintea lui poate sa proceseze informatia,va inteleg...oricum,sunt unele pasaje in care simt ironie,cum ar fi,"picior dupa ceafa"caci nu cred ca ati citit pe undeva prin postarile mele ca ar fi primit un picior dupa ceafa,cat despre loviturile la cap,etc,avem analize facute imediat dupa incident,analize la cap,abdomen,antebrate,umar...analize cu explicatiile medicilor respectivi si parca ar fi cam are coincidenta ca o clasa intreaga sa vada cum un copil este agresat si apoi imediat,sa apara pe o hartie de la medic,dupa o radiografie,ceva gen:nu prezinta fracturi insa sunt constatate loviri cu un corp dur...in fine,daca tonul era doar in aparenta ironic,va multumesc pentru restul indrumarilor care cu siguranta imi vor fi de ajutor...daca in schimb ati confundat un site in care se cauta sfaturile unor profesionisti, cu bodega unde mai stam din cand in cand la o berica si o barfa mica,atunci va doresc noroc in viata, ca aveti,cu siguranta,nevoie.
nitanita a scris:

când aveti cateva raspunsi, va rog scrieti-le, si eu sunt in aceeasi situatie, sa vad ce sa fac.Copilul meu, batut la gradinita.
multumesc!

Deocamdata ,la 05-07-2016 ,nu am nici un raspuns de la Politie caci acolo este important dar inca nu am depus la dosar certificatul medicolegal si nici raportul psihologului...eu tot speram ca Politia isi face treaba chiar daca nu ar fi un certificat medicolegal caci ala este sa accentueze fapta si nu ca si garantie ca fapta s-a petrecut.Am sa merg totusi la Politie sa depun ce mai am de depus si sa intreb in ce faza este dosarul si ce probe au mai adunat politistii care se ocupa de cazurile noastre.Intre timp fata a terminat clasa a 8 a si deacum incolo timpul este de partea noastra.Ultimile luni ale ei,de scoala au fost un calvar dar deacum calvarul va incepe pentru profesorii care si-au batut joc de ea si de restul copiilor.Multi copii aveau teama sa vorbeasca deschis caci se temeau ca sunt persecutati la scoala...acum nu mai au nici o teama...deja sunt trecuti de generala si merg spre liceu.
DinuX a scris:

Ati sesizat si la Inspectoratul Scolar? Daca aveti martori care va sustin puteti sesiza si mass-media.

Am sesizat si inspectoratul scolar dar cica ei au doarrolul de a consilia conducerea scolii in vederea pasilor facuti pana la solutionarea sesizarii dar nu si verificarea daca se respecta drepturile partilor in acest proces de solutionare.Scoala a bagat profesorul care a adus amenintari,injurii,jigniri si umiliri,in comisia de etica unde s-a hotaratca profesorul sa fie scos de la clasa respectiva pana la finele anului scolar.Profesorul care a si agresat copilul a fost bata in comisia de disciplina unde inca se fac vreificari cum ar fi obtinerea de declaratii de la toti elevii clasei in prezenta a cel putin unui parinte si a fost si acesta scos de la aceasta clasa pana la sfarsitul anului scolar,deocamdata,caci sesizarile la politie cica se transforma in doasare penale si politia ne-a intrebat daca sutinem declaratiile si daca dorim ca dosarul sa mearga mai departe (banuiesc ca la urmatorul pas si anume la procuror)De aceea intrebam care sunt pasii unei sesizari si daca ,exceptand faptul ca legea specifica clar ca sunt interzise astfel de manifestari din partea unui profesor,se si tine seama de aceasta lege sau pur si simplu cineva,intro zi,ne spune "asta este,obisnuitiva"Ar fi pacat...fica mea si colegii ei au scapat si au fost nevoiti sa suporte si sa ne obisnuim cu ideea caci stiam cavor fi presiuni foarte mari si ca vor fi colegi ai profesorilor care se vor razbuna sau vor face si ei presiuni si instigatri la ura...sunt chiar si profesori care spun,neoficial,ca stiu de comportamentul acestor profesori dar nu au ce face caci daca vor creea un mediu ostil si vor fi nevoiti sa demisioneze,incotro sa o apuce.In fine,cat despre mass-media,am fost contactat pe e-mail in 2-3 randuri de o televiziune de stiri dar nu cred ca asta este parcursul firesc al lucrurilor...cred ca sunt institutii platite de la buget sa solutioneze astfel de incidente si chiar sa le preintampine si inca am incredere in aceste institutii...de la procuror in sus :P Au fost ei,in nume propriu la scoala dar le-a fost interzis accesul in curtea scolii si nu le-a dat nimeni nici un raspuns iar in lipsa cooperarii din partea noastra, a parintilor,a ramas sa ceara de la institutiile abilitate,informatii despre cursul acestei"povesti".Oricum,am cerut numar de inregistrare pentru absolut orice sesizare am depuso peste tot(ministerul invatamantului,inspectoratul scolar dar aceste doua institutii imi ofera raspunsul pe care ei il primesc de la scoala despre ce anume masuri s-au luat)apoi sesizari la politie si protectia copilului.App:masurile depreventie a unor astfel de incidente luate de comisia de etica au fost(si am totul scris,abia astept sa o citeasca un procuror sa vad daca este abuz in serviciu)deci.Comisia de etica va propune conducerii scolii achizitionarea unui aparat de detectie si bruiaj a telefoanelor mobile pentru pedepsirea elevilor care vin cu telefon la scoala(asta aluzie la faptul ca fica mea ne-a sunat din baia scolii,acolo unde se ascunsese cand a fost agresata,sa ne spuna ce a patit,la fel ne-a sunat si fiul nostru )deci solutia impotriva violentelor nu este penalizarea vinovatului ci interzicerea mijloacelor de proba a infractiunilor.Apoi o alta hotarare de preintampinare a viloentelor este sugestia comisiei de etica pentru conducerea scolii este ca cea din urma sa asiste mult mai des la orele de curs ale ale acestei clase pentru a observa comportamentul ...si aici atentie...comportamentul elevilor.Deci un profesor face un copil tampit,handiucapat,incult,nesimtit,retardat si il ameninta cu bataia ,il loveste deoarece acest copil merita prin comportamentul sau.Abia astept sa citeasca,cum am spus,um procuror acest raspuns din partea comisiei de etica.Poate procurorul le va lumina mintea si le va aduce la cunostinta ca comportamentul unui elev indisciplinat este ,avertismentu,nota scazuta la purtare,avertisment de exmatriculare si in ultimul rand,exmatricularea...Ca sa nu mai spun ca la solicitarea mea ca doamna director sa dispuna sa se afiseze pe usile tuturor claselor de curs a unor articole din lege unde spune ca se pedepseste abuzul impotriva copiilor precum si drepturile pe care le au copii,comisia de etica a raspuns"Fapta elevului la decizia sa sau stimulat de parinte sa posteze(adevarul este ca am cerut ficei mele sa lipeasca pe usa clasei sale un afis tip A4 cu drepturile minorului precum si faptele prin care profesorul este acuzat de rele tratamente aplicate minorului,ca toti copii sa aiba cunostinta de ele)exrase din lege sunt considerate acte de instigare impotriva profesorilor si vor fi pedepsite ca atare.hmmm...iar impotriva profesorilor?Imi pare rau ca aici nu pot posta poze ...as fi postat o copie a acestei aberatii de raspuns din partea comisiei de etica ca sa nu mai spun ca scoala ma informeaza in scris sa stau linistit si sa astept raspunsul comisiei de etica iar dupa doua luni si jumatate cand fica mea este agresata si intreb ce se mai aude cu comisia de etica,sa mni se raspunda ca a deliberat demult dar ca trebui sa fac o cerere in scris pentru a primii un raspuns.Deci abia dupa 2 luni si trei saptamani aflu ce s-a hotarat dar nu si care au fost cei care au "judecat"aceasta sesizare,nici daca am dreptul la contestatie si in cate zile,nci daca am dreptul sa recuz vre-un membru al acestei comisii iar fica mea nu a fost solicitata nici pentru o amarata de declaratie,macar verbala.Deci o mana a spalat pe alta si ambele fata tinand cont ca in comisia de etica am inteles ca sunt profesori din aceeasi scoala cu persoana anchetata :)))
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

AVETI CERIFICAT MEDICO LEGAL?

Am ecografie abdominala,am radiografii antebrate,radiografie umar,EKG pentru cap precum si certificat medicolegal dar domnia voastra ca si avocat trebuia sa stiti ca actele medicale doar sustin plangerea si nu sunt conditia sesizarii si ca sa va si "desensez"va dau un exemplu: tampitule,prostule,nesimtitule, analfabetule..etc... sunt apelative care nu pot fi sustinute cu acte medicale iar un exemple de agresiune care nu poate fi dovedit cu acte desi poate exista... un picior in burta unei persoane , un picior in sex, un picior dupa ceafa, un pumn in stomac, trasul de par...deci domnule avocat,daca in sesizarea catre politie scrie martorii cu nume si prenume iar martorii au dat si ei declaratii...
Tocmai de aceea am si ales sa duc tot procesul asta pana la capat.Fiica mea mai are 2 saptamani de scoala in aceasta institutie si apoi merge la liceu...ea ar scapa de calvarul asta dar raman alti copii pe mana acelor profesori si e pacat...destul ca a inghitit fica mea in sec si a indurat cativa ani...i-am tot ridicat moralul si am incercato sa o sustin pana la finalul scolii caci stiam ca daca incep sesizarile,va avea zile grele in scoala aia si chiar asa a fost caci dupa ce am depus sesizarile au inceput tot felul de presiuni si de instigari la ura ale diferitilor profesori facut in mod fatis colegilor ei.In fine,nici macar un"scuze,imi pare rau"nu am auzit de la profesorii astia si nici de la conducerea institutiei,semn ca practicile astea sunt admise si chiar acoperite de condurere.O intreaga clasa,dealungul timpului a fost jignita,umilita,amenintata...elevi loviti si apoi ca sa nu spuna acasa,recompensati cu cate un 10.Declaratia luata de politistul care a preluat cazul a fost solicitata fiicei mele la doua luni de la incident si cand i-am reprosat ca in doua luni se putea intampla multe,a spus foarte revoltat"ce vroiati,sa vin din medical sa va rezolv d.voastra sesizarea" iar dupa alte doua saptamani cand a fost si agresat nu doar amenintata a spus"pai o avea fata ceva" desi ii sesizasem si solicitasem cu 3 luni in urma sa verifice daca e vina fetei sau a profesorilor.De aceea intrebam daca am vre-o sansa caci la cum decurg lucrurile am slabe sperante ca politistul inainteaza unui procurior ,dosarul.Sincer abia in fata procurorului incepe adevarata poveste caci acolo am sa aduc acuze tuturor celor care au ascuns aceste fapte si celor care au incercat sa imi bage pumnul in gura.App: ffica mea pe langa investigatii medicale in urma agresiunii(a fost data cyu capul de tabla,izbita de catedra unde sa lovit la abdomen,a fost izbita de un dulap din clasa si lovita cu capul de usa)a facut si consiliere cu un psiholog pus la dispozitie de protectia copilului.Multumesc frumos pentru raspuns...

Dată post: Luni, 13 Iunie 2016, 21:46
Sunt elevii clasei martori la evenimentele impotriva fiicei mele dar si ei intre ei...martori la ce a patit fiecare in parte caci se intamplau in clasa.Bineinteles ca sunt mentionati toti martorii in declarariile date politiei.Oricum,Indiferent de situatie,un adult nu are voie sa agreseze un copil decat in situatia in care se apara( autoaprare) dar tinand cont de faptul ca profesorul care aggreseaza este barbat si are aproape 2 metrii inaltime,iar fiica mea este fata ,slabuta si are cam un metru si un pic inaltime,nu exista scuze.Cat despre injurii,jigniri,amenintari cu bataia...poti sa-ti imaginezi ca sunt doar vorbe in vant cand vezi in jurul tau colegi care sunt loviti dupa ce sunt amenintati?Drept dovada ca la doua saptamani de la amenintare de bataie de catre un profesor,un alt profesor da cu ea de tot ce intalneste in clasa.Multumesc frumos pentru informatiile in legatura cu pasii firesti ai unei sesizari.Sper ca cineva sa scoata adevarul la suprafata si cine e vinovat,sa plateasca.
Fica mea in varsta de 14 ani a fost jignita,amenintata,umilita si agresata fizic in sala de curs a scolii de doi profesori in doua situatii diferite,in fata tuturor colegilor care au fost si specificati in sesizarile,implicit declaratiile copilului,la politie.Deasemeni am facut sesizari la protectia copilului ,la scoala,si la inspectoratul scolar.Politia spune ca sunt fapte penale si ca dupa ce intocmesc dosarul il vor inainta unui procuror si apoi ajung in instanta.Intrebare:care sunt exact pasii unei sesizari + declaratie de la scriere pana la verdict ,care sunt faptele pentru care ar fi cercetati profesorii respectivi si daca am vreo sansa in tribunal sa obtin vreun vedict in favoarea copilului.
Răspuns la discuția Drept de proprietate
Multumesc frumos pentru raspuns.Mi-a fost de mare ajutor dar as mai avea o intrebare :)Sper ca nu sunt prea insistent.Deci...daca in astia 30 de ani ,bunicii au avut deschisa o actiune in instanta( nefinalizata deoarece bunicii au renuntat la proces) pentru redobandirea acelor metri patrati neinregistrati in chitanta,se poate vorbi despre posesie tulburata.Am cautat pe internet explicatii despre expresia uzucapiune si am dat peste urmatorul articol care spune ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa invoci uzucapiune .

"Care sunt condiţiile de drept material impuse de vechiul Cod civil pentru dobândirea proprietăţii prin uzucapiune?
Potrivit vechiului Cod Civil (art. 1846-1847), condiţiile pentru a putea opera dobândirea proprietăţii prin uzucapiune sunt ca posesia să fie utilă, adică posesia să fie: continuă, neîntreruptă, netulburată, publică şi sub nume de proprietar.
Posesia este continuă când posesorul o exercită în mod regulat, fără intermintenţe anormale.
Posesia trebuie să fie neîntreruptă întrucât întreruperea posesiei echivalează cu însăşi încetarea acesteia.
Posesia este netulburată atunci când nu este fondată sau conservată prin acte de violenţă în contra sau din partea adversarului.
Posesia este publică atunci când aceasta nu este exercitată în ascuns de adversarul său, încât acesta să nu fie în stare de a putea să o cunoască.
Posesia trebuie exercitată sub nume de proprietar."

Inca odata multumesc foarte frumos pentru raspuns :)
Buna ziua,scuze daca titlul nu se potriveste dar juridic nu stiam ce titlu sa pun.Deci...bunicii mei au dat de pomana(cum s-au exprimat ei)unui nepot mai saracut,acum 30 si ceva de ani jumatate din ce aveau ei mostenire de la parint,si anume o parcela de peste 1250 mp.Pe aceasta parcela era construita o casuta de 2 camere.Acel nepot dupa nu prea mult timp a considerat ca trebuie valorificat acel cadou si a vandut unei a 3 a persoane ,pe chitanta de mana ,cum era pe atunci,cu martori,250 mp pe care e scris cam asa"X vinde lui Y suprafata de 250 mp pe care se afla o casa construita din chirpici.Bun...pana aici totul este negru pe alb,cum s-ar spune.Mai departe e problema. Cea de a 3 a persoana a facut gard atunci pe toata parcela pe care bunicul o daduse nepotului si anume pe toti cei 1250 si ceva de metri patrati.Acum vine intrebarea mea...Daca pe chitanta are 250 mp ai cui sunt cei 1000 si ceva de metri patrati.Am intrebat un avocat din zona si a spus ca dupa nu stiu ce lege,daca o persoana utilizeaza nu stiu cati ani un teren,automat devine proprietar pe acel teren dar nu prea sunt multumit cu raspunsul stiind ca pe la tara lumea e mica iar avocatul putand fi subiectiv si ghidand-u-ma si dupa faptul ca anumite persoane care au trait in exil multi ani(vezi Regle Mihai)precum si multi altii,au cerut retrocedari desi multe din acele terenuri au fost gospodarite de alte persoane.Multumiri anticipate pentru raspuns :)