avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Activitate adi1989

Activitate adi1989

Răspuns la discuția Refuz regularizare consum apa
Informatiile prezentate de mine sunt corecte. Vroiam doar sa stiu daca e normal (legal) sa pornesc de la zero, sau daca e legal sa am pretentia de a porni de la indexul notat pe tabel la momentul predari apartamentului. Am fost frustrat mai mult de faptul ca administratorul a refuzat sa ia in considerare indexul de pe acel proces verbal spunand ca e o greseala, sau insinuand ca am fost doar eu cu instalatorul la fata locului, cazand de acord ce sa scriem pe acel proces verbal. Cum poate afirma asa despre o firma autorizata ? Acea firma isi pune stampila pe un fals ? Oricum asta e situatia, e ok (moral) sa pornesc de la zero.
Pe scurt, cazul meu este urmatorul:

In Ianuarie 2014 am achizitionat un apartament si la putin timp am observat ca apometrul de apa calda merge invers (era sigilat, nu se umblase la el insa verificarea metrologica nu mai era valabila). Am anuntat-o despre aceasta problema pe sefa de scara si pe responsabilul cu citirea apometrelor de la care am aflat ca pe tabel figuram cu 84 metri cubi inregistrati si platiti, in timp ce pe apometrul de apa calda apareau doar 14 ( 70 mc diferenta) Nu am insistat ca vreunul din cei doi sa vina la fata locului sa constate nici nu am facut poze la apometru.

Am chemat un instalator autorizat care a montat apometre noi si a trecut indexul celor vechi in procesul verbal. Problema este ca administratorul, din start, mi-a aplicat eticheta de mincinos si refuza sa ia in considerare indexii vechi trecuti pe P.V. pe motiv ca m-am inteles cu instalatorul ce sa scrie, sau ca a scris el gresit 14 in loc de 84 (cat era in tabel)

Va rog sa imi comunicati urmatoarele:
1) Mai pot sa fac ceva acum sau sa renunt la orice pretentie si sa pornesc de la index zero ?
2) Asociatia nu ar trebui sa faca controale periodice la apometre ?
3) Daca vechiul proprietar avea platiti in avans x metri de apa, acel avans se transfera la noul proprietar sau vechiul proprietar isi primeste banii inapoi ? Exista o reglementare in acest sens ?

Multumesc!