avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz regularizare consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz regularizare consum apa

Pe scurt, cazul meu este urmatorul:

In Ianuarie 2014 am achizitionat un apartament si la putin timp am observat ca apometrul de apa calda merge invers (era sigilat, nu se umblase la el insa verificarea metrologica nu mai era valabila). Am anuntat-o despre aceasta problema pe sefa de scara si pe responsabilul cu citirea apometrelor de la care am aflat ca pe tabel figuram cu 84 metri cubi inregistrati si platiti, in timp ce pe apometrul de apa calda apareau doar 14 ( 70 mc diferenta) Nu am insistat ca vreunul din cei doi sa vina la fata locului sa constate nici nu am facut poze la apometru.

Am chemat un instalator autorizat care a montat apometre noi si a trecut indexul celor vechi in procesul verbal. Problema este ca administratorul, din start, mi-a aplicat eticheta de mincinos si refuza sa ia in considerare indexii vechi trecuti pe P.V. pe motiv ca m-am inteles cu instalatorul ce sa scrie, sau ca a scris el gresit 14 in loc de 84 (cat era in tabel)

Va rog sa imi comunicati urmatoarele:
1) Mai pot sa fac ceva acum sau sa renunt la orice pretentie si sa pornesc de la index zero ?
2) Asociatia nu ar trebui sa faca controale periodice la apometre ?
3) Daca vechiul proprietar avea platiti in avans x metri de apa, acel avans se transfera la noul proprietar sau vechiul proprietar isi primeste banii inapoi ? Exista o reglementare in acest sens ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adi1989 , utilizator 10:41, 2 Mai 2014
In povestea dv. e ceva care sfideaza logica.
Ma gandesc ca ar fi trebuit sa fie taman viceversa, adica administratorul sa fi avut scris indexul vechi 14, dv. sa fi zis ca era 84 si el sa va faca mincinos pentru ca nu vreti sa platiti diferenta intre 14 si 84.
Nu mai vorbesc de faptul ca insusi contorul vechi, dat jos de pe tevi, este o dovada, arata indexul.
Pretentiile dv. care sunt, ca nu inteleg?
Pai dumneavoastra ne relatati cu sinceritate ca acel apometru mergea invers. Asta inseamna ca de la cei 84 (sau 70) cat era in realitate si inregistrat la asociatie, apometrul a luat-o inapoi ajungand la 14 dar in acest timp dumneavoastra ati consumat.
Acum, dupa ce ati consumat, ati dori sa va dea asociatia banii inapoi pentru ce ati consumat ori pentru diferenta aratata eronat de apometru!?
1. Porniti de la zero si sa stapaniti sanatos apartamentul si apometrul
2. Da, asociatia face controale periodice dar poate nu luna de luna. Noi lasam proprietarii sa citeasca, sa aduca indexul la asociatie, avand incredere in proprietari dar de 2-3 ori pe an mai trece si administratorul care citeste indexul si verifica vizual instaltiile de apa. Sigur ca uneori se mai depisteaza anomalii ca cele relatate de dumneavoastra si se constata apometre defecte si-am avut chiar anul trecut un index diferit cu 100 metri cubi dar apometrul era bun, fiind greseala de citire din partea proprietarului. Reglam, regularizam...
3. La vanzare vechiul proprietar preda apartamentul noului proprietar, ocazie cu care citeste indexul apometrelor, al contoarului de energie electrica, gaz... Cu acesti indecsi merg impreuna la asociatie ori la furnizori si acolo fostul proprietar achita la zi iar noul proprietar plaeaca de la indexul predat. Daca nu s-a citi exact si s-a facut o estimare de comun acord intre cei doi, este valabila intelegerea dintre ei.
Informatiile prezentate de mine sunt corecte. Vroiam doar sa stiu daca e normal (legal) sa pornesc de la zero, sau daca e legal sa am pretentia de a porni de la indexul notat pe tabel la momentul predari apartamentului. Am fost frustrat mai mult de faptul ca administratorul a refuzat sa ia in considerare indexul de pe acel proces verbal spunand ca e o greseala, sau insinuand ca am fost doar eu cu instalatorul la fata locului, cazand de acord ce sa scriem pe acel proces verbal. Cum poate afirma asa despre o firma autorizata ? Acea firma isi pune stampila pe un fals ? Oricum asta e situatia, e ok (moral) sa pornesc de la zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apa neconsumata giullianna giullianna Buna ziua! Pe data de 28 decembrie am fost la asociatie sa declar indexul la apa. Doamna de la caserie imi trecuse deja 1 mc, cu toate ca eu nu am avut consum ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare index apa bytzu007 bytzu007 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Consumul de apa pe scara lili77 lili77 Buna ziua .sunt pr\prietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se ... (vezi toată discuția)