avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate daemmon

Activitate daemmon

Vreau sa vand epava rezultata dintr-o dauna totala, cumparatorul fiind o firma de dezmembrari. Am inteles ca pentru scoaterea de la plata impozitului este suficient contractul de vanzare-cumparare. Ce nu imi este clar, este ce trebuie sa fac pentru a radia ulterior masina de la politie. Din cercetarile mele reiese ca sarcina radierii revine cumparatorului, insa nu am gasit nicaieri informatii specifice situatiei mele. Din cate vad eu, dupa cumparare, el are doua variante: fie dezmembreaza masina, fie o "repara" si o vinde ca "noua". Daca masina ar fi fost intreaga, inteleg ca in termen de 30 de zile ar fi fost obligat sa o treaca pe numele lui. In cazul acesta, nu mi-e prea clar ce se intampla. Mai mult, am auzit ca ar fi necesar de un "certificat de instrainare" de la primarie pentru a putea face vanzarea, despre care nu stiu nimic. Situatia este cu atat mai aiurea cu cat eu am masina inmatriculata intr-un judet, cumparatorul este din alt judet, iar tranzactia va avea loc in capitala. Ma ajuta cineva cu mai multe informatii?