avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate Zwigel

Activitate Zwigel

Răspuns la discuția Bilet la ordin retras de la plata
Va multumesc !
Răspuns la discuția Bilet la ordin retras de la plata
Va multumesc pentru raspuns .
Deci , ca si principiu , banca mea nu poate refuza primirea si introducerea in circuit a BO , pe motivul ca a trecut data scadentei ( sigur , cu riscul , asumat de mine , de a fi refuzat BO de catre banca platitorului ! )
Exista cumva , reglementata , o perioda de timp , dupa data scadentei , in care banca beneficiarului ar trebui sa accepte primirea si introducere pe circuit a unui BO nedepus la termen ?
Biletul este avalizat in nume propriu de administratorul soc debitoare - faptul ca nu a fost depus la termen de catre creditor - influenteaza in vreun mod obligatia avalistului de a plati ? In sensul de a nu mai fi obligat sa achite datoria ?
Am primit de la un partener de afaceri un BO avalizat in nume propriu - in calitate de administrator.
L-am depus in banca spre incasare . Cum era firesc l-am sunat sa il anunt.
Cu mari rugaminti m-a convis sa il retrag din circuit ( inainte sa fie scanat si expediat catre banca lui ).
A fost o manevra pentru a castiga timp - peste cateva zile a intrat in insolventa .
Intrebare : se mai poate depune biletul ( deja completat cu data scadentei 01.11.2013 ) la banca , in ideea de a il investi cu executare pe partea de persoana fizica - avalizare ( ca datorie pe societate stiu ca este protejat de legea insolv ) ?