avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin retras de la plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin retras de la plata

Am primit de la un partener de afaceri un BO avalizat in nume propriu - in calitate de administrator.
L-am depus in banca spre incasare . Cum era firesc l-am sunat sa il anunt.
Cu mari rugaminti m-a convis sa il retrag din circuit ( inainte sa fie scanat si expediat catre banca lui ).
A fost o manevra pentru a castiga timp - peste cateva zile a intrat in insolventa .
Intrebare : se mai poate depune biletul ( deja completat cu data scadentei 01.11.2013 ) la banca , in ideea de a il investi cu executare pe partea de persoana fizica - avalizare ( ca datorie pe societate stiu ca este protejat de legea insolv ) ?
Cel mai recent răspuns: Zwigel , utilizator 16:05, 5 Mai 2014
sigur ca se poate. dar va aparea pe raportul de intrare in cip, depus dupa data scadenta.
Va multumesc pentru raspuns .
Deci , ca si principiu , banca mea nu poate refuza primirea si introducerea in circuit a BO , pe motivul ca a trecut data scadentei ( sigur , cu riscul , asumat de mine , de a fi refuzat BO de catre banca platitorului ! )
Exista cumva , reglementata , o perioda de timp , dupa data scadentei , in care banca beneficiarului ar trebui sa accepte primirea si introducere pe circuit a unui BO nedepus la termen ?
Biletul este avalizat in nume propriu de administratorul soc debitoare - faptul ca nu a fost depus la termen de catre creditor - influenteaza in vreun mod obligatia avalistului de a plati ? In sensul de a nu mai fi obligat sa achite datoria ?
bo-ul depus in cazul meu a depasit termenul de 6 luni de la data scadenta.

dupa ce obtineti refuzul, mergeti la un executor si solicitati executarea avalistului, din cate cunosc o sa aveti nevoie de datele de contact ale avalistului, mai multe detalii va poate oferi executorul.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo la ordin avalizat woodart woodart Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru care va multumesc anticipat. Ma intereseaza sa stiu, daca mi-a fost emis un Bo la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Bo refuzat - litigiu cu privire la dreptul de proprietate alice_nicole alice_nicole Bună ziua! Ne confruntăm cu următoarea problemă şi dilemă... Aveam un BO de încasat, scadent în data de 06.04.2010, deoarece bănuiam ca ar avea ... (vezi toată discuția)