Apartamentul este ipotecat la BCR in cota de 50% si catre stat 50% conform contractului de garantare aferent programului "Prima Casa". Este mentionat in Cartea Funciara fara drept de instrainare timp de 5 ani si fara drept de grevare cu alte sarcini. In CF suntem trecuti amandoi atat eu cat si sotul in cota de 1/1.
In urma cu 2 ani si jumatate am cumparat un apartament prin programul Prima Casa avand ca si coplatitor pe sotul meu, in prezent sotul meu are ceva probleme, in sensul ca a fost administrator la o firma si a avalizat un bilet la ordin in alb pentru contractarea unui credit, intre timp firma respectiva a intrat in insolventa iar sotului meu pentru acel bilet la ordin la momentul acesta i s-a facut poprire pe conturi. Intrebarea este: Se poate sa se ceara executarea silita pentru apartamentul achizitionat prin programul Prima Casa avand in vedere ca este coplatitor? Mentionez ca el si-a dat demisia de la firma respectiva la 2 luni de la contractarea creditului pentru care a avalizat biletul la ordin.