avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare imobil

In urma cu 2 ani si jumatate am cumparat un apartament prin programul Prima Casa avand ca si coplatitor pe sotul meu, in prezent sotul meu are ceva probleme, in sensul ca a fost administrator la o firma si a avalizat un bilet la ordin in alb pentru contractarea unui credit, intre timp firma respectiva a intrat in insolventa iar sotului meu pentru acel bilet la ordin la momentul acesta i s-a facut poprire pe conturi. Intrebarea este: Se poate sa se ceara executarea silita pentru apartamentul achizitionat prin programul Prima Casa avand in vedere ca este coplatitor? Mentionez ca el si-a dat demisia de la firma respectiva la 2 luni de la contractarea creditului pentru care a avalizat biletul la ordin.
Cel mai recent răspuns: veronique48 , utilizator 15:48, 7 Mai 2014
Nu are importanta ce a facut dupa semnare, important este ca a semnat/avalizat, pentru executarea apartamentului intai trebuie sa fie coproprietar sa-i poata fi executata cota sa .
Apartamentul daca nu este achitat integral banuiesc ca este ipotecat?????
Apartamentul este ipotecat la BCR in cota de 50% si catre stat 50% conform contractului de garantare aferent programului "Prima Casa". Este mentionat in Cartea Funciara fara drept de instrainare timp de 5 ani si fara drept de grevare cu alte sarcini. In CF suntem trecuti amandoi atat eu cat si sotul in cota de 1/1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca daca nu apare in contract la rubrica "garantii"? manuello_ua manuello_ua Este vorba de o firma care a facut un credit ipotecar si a garantat unul dintre asociati , in momentul de fata acel asociat este iesit din firma , in momentul ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit cu ipoteca Aurelian22 Aurelian22 Bună ziua. Vă rog dati-mi si mie un sfat în urmatoarea speță: Locuiesc în Buzău într-un apartament cumpărat de părinții mei (ei sunt ... (vezi toată discuția)