avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere credit cu ipoteca

Bună ziua. Vă rog dati-mi si mie un sfat în urmatoarea speță:
Locuiesc în Buzău într-un apartament cumpărat de părinții mei (ei sunt proprietarii)
In anul septembrie 2007 părinții mei au girat cu apartamentul un credit de nevoi personale acordat de BCR (50 000 euro) unui unchi al mamei mele.(au semnat un contract de credit și un contract de ipoteca de rang I)
Unchiul , având vârsta de 68 ani nu putea face acest împrumut, așa că s-a căsătorit cu o femeie mult mai tânără, cu 3 luni innaite de a face acest împrumut, în care el este coplatitor iar ea împrumutatul. Coplatitorul avea o firmă de taxi și pentru a putea primi acest împrumut și-a numit soția director la firma lui cu 3 luni innaite de acordarea creditului și o perioada scurtă după această dată .
Pe părinții mei ia rugat să-l gireze spunând că după 3 ani de zile va trece apartamentul său gaj.(care avea o valoare mai mică).
După această perioadă părinții mei au discutat cu el de mutarea gajului dar i-a amânat spunând-ule că își va achita ratele la timp.
Fără știrea părinților mei coplatitorul și-a dat apartamentul fetelor lui dintr-o altă căsătorie. Fetele au obținut o hotărâre judecătorească în acest sens. Tot atunci actuala soție și-a renovat și extins casa sa personală cu o parte din bani după care a înstrăinat-o catre tatăl său. Apoi aceștia au divorțat.
Aceste detalii noi le-am aflat după ce coplatitorul a decedat in martie 2013. De la această dată nimeni nu a mai achitat ratele de credit.
Imediat după decesul coplatitorului tatăl meu a făcut o cerere către primăria Buzău prin care solicită interdictia de înstrăinare a apartamentului coplatitorului și a casei imprumutantului.- dar acestea erau deja înstrăinate.
Părinții au luat legătura cu fosta soție , aceasta spunând-ule că ea nu plătește și ca banca nu are ce să-i ea.
In 2016 au primit o scrisoare de notificare prin care sunt informați că datoria a fost vanduta catre EOS CREDIT FUNDING având reprezentant in România firma B2 KAPITAL PORTOFOLIO MANAGEMENT SRL iar suma totală de plată at fi 64 802 euro .
In 2019 părinții au auzit o stire la TV care specifica că cei care au girat cu o locuință ar putea fi salvați prin prescriere dacă a trecut o perioada de 3g ani de când nu s-a mai plătit creditul sau de la ultima notificare.
. La începutul lunii mai anul acesta au primit notificare de la un executor judecătoresc că vor fi executați silit. Executorul care este împuternicit de EOS CREDIT prin B2KAPITAL a obținut o hotărâre judecătorească în acest sens. Intrebarea este dacă odata cu contestarea la executare putem cere prescrierea și ce altceva am putea face ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:58, 5 Mai 2020
Eu va sfatuiesc sa discutati urgent cu un avocat, cu actele pe masa, si sa vedeti ce se poate face.
Termenul general de prescriptie este de trei ani dar acesta nu opereaza din oficiu, trebuie invocat de datornic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema girant Madalina.puc Madalina.puc Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata credit floarealbastra floarealbastra Buna seara, Incerc sa fiu cat mai explicita si mai succinta.Un prieten a contractat un imprumut girand cu apartamentul parintilor.Din suma obtinuta si-a ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale cu ipoteca, eu co-platitor.. mihailcotofan mihailcotofan Am nevoie de un pic de ajutor daca ma poate ajuta cineva. In luna mai 2008 actuala sotie si eu am contractat un imprumut de nevoi personale cu ipoteci pe ... (vezi toată discuția)