In data de 04.11.2013 am solicitat iesirea la pensie pentru limita de varsta. Mi s-a admis cererea de pensionare si plata drepturilor salariale incepand cu 08.01.2014, neluandu-mi in considerare grupa de munca din perioada 01.04.1980-01.01.1992 (100%) si 2 adeverinte cu niste sporuri de la ultimul loc de munca.
Sunt nascuta in 08.04.1954, ar fi trebuit sa ies la pensie 08.04.2014, dar cu grupa 2 de munca as fi putut iesi chiar din data de 08.04.2012.
Am actionat in judecata Casa de pensii, iar prin hotarare judecatoreasca se cerea Casei de pensii emiterea unei noi decizii de stabilire a drepturilor de pensie prin valorificarea perioadei din grupa a 2-a si a veniturilor brute detaliate in adeverinte in locul delor valorificate - incepand cu data de 04.11.2013.
Casa de pensii a facut contestatie la Curtea de Apel solicitand "admiterea apelului si modficarea in parte a Sentintei Civile nr.../2015 in sensul acordarii diferentelor rezultate in urma recalcularii, incepand cu data de 08.01.2015 la zi".
Mi se solicita, de catre Curtea de Apel, sa raspund la comunicarea Casei de pensii, dar nu prea stiu cum si cat trebuie sa detaliez.
Am sau nu dreptul sa solicit recalcularea pensiei din data de 04.11.2013 cand am depus cererea de pensionare?
Multumesc
La asociatia de proprietari nu avem comitet de bloc si nici presedinte, in schimb avem administrator si cenzor. Vrem sa ne despartim scarile in asociatie (din 19 ap. de pa scara 2, sunt de acord 10) si urmeaza sa ne debransam cu un contor de apa rece.
Am facut actele pentru despartire (statut, act constitutiv, acord asociere) dar, m-am impotmolit.
Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc
In urma decesului parintilor s-a facut succesiunea, fiecare frate va deveni proprietar pe o suprafata de teren. Impozitul, pentru toata suprafata de pamant si casa, a fost platit pe anul 2014. De ce acum, cand perfectam actele pentru a deveni proprietari, fiecare frate trebuie sa plateasca inca o data impozitul pentru suprafata care ii revine? E normal sa platesti de 2 ori impozit, in baza carei legi?
Sunt functionar public intr-o unitate si dreptul de a iesi la pensie la limita de varsta este 08.05.2014. Acum sunt in concediu medical. Cei de la serviciu ma solicita sa inchei raporturile cu ei, si indiferent de rezultat vor sa-mi desfaca contractul de munca cu data de 08.05. E corect? Este vreun articol care sa reglementeze ca desfacerea contractului nu se poate face cand esti in concediu medical? Daca da, imi puteti spune dumneavoastra care e? Multumesc