avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificare in parte a unei sentinte civile
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificare in parte a unei sentinte civile

In data de 04.11.2013 am solicitat iesirea la pensie pentru limita de varsta. Mi s-a admis cererea de pensionare si plata drepturilor salariale incepand cu 08.01.2014, neluandu-mi in considerare grupa de munca din perioada 01.04.1980-01.01.1992 (100%) si 2 adeverinte cu niste sporuri de la ultimul loc de munca.
Sunt nascuta in 08.04.1954, ar fi trebuit sa ies la pensie 08.04.2014, dar cu grupa 2 de munca as fi putut iesi chiar din data de 08.04.2012.
Am actionat in judecata Casa de pensii, iar prin hotarare judecatoreasca se cerea Casei de pensii emiterea unei noi decizii de stabilire a drepturilor de pensie prin valorificarea perioadei din grupa a 2-a si a veniturilor brute detaliate in adeverinte in locul delor valorificate - incepand cu data de 04.11.2013.
Casa de pensii a facut contestatie la Curtea de Apel solicitand "admiterea apelului si modficarea in parte a Sentintei Civile nr.../2015 in sensul acordarii diferentelor rezultate in urma recalcularii, incepand cu data de 08.01.2015 la zi".
Mi se solicita, de catre Curtea de Apel, sa raspund la comunicarea Casei de pensii, dar nu prea stiu cum si cat trebuie sa detaliez.
Am sau nu dreptul sa solicit recalcularea pensiei din data de 04.11.2013 cand am depus cererea de pensionare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: verginica54 , utilizator 16:42, 31 Mai 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea drepturilor de pensie ni_leta ni_leta Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva. Mama mea s-a pensionat in 1990. Are 27 de ani grupa 1. Se mai poate actiona in instanta pentru a primi ... (vezi toată discuția)
In decembrie 2019 am depus dosar de pensionare si am primit decizie ... sarm07opr sarm07opr In decembrie 2019 am depus dosar de pensionare si am primit decizie negativa deoarece nu mi-a fost valorificata o adeverinta de grupa de munca. Am atacat ... (vezi toată discuția)
Info ref. cumul pensie-salariu Nevermind Nevermind Buna ziua, Rog suport cu privire la 2 aspecte legate de cumulul pensiei cu salariul (medic, fost angajat la stat, pensionat pentru limita de varsta, in ... (vezi toată discuția)