avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate clipici

Activitate clipici

Răspuns la discuția Drept de folosinta exclusiva
multumesc pt raspunsuri
Răspuns la discuția Drept de folosinta exclusiva
Multumesc pt raspuns.
Tot ce am scris am copiat din contractul de vanzare - cumparare. Inclusiv pe extrasul de carte funciara apare scris ca: se noteaza in favoarea apartamentului folosinta asupra terenului marcat de puntele .... deci as putea transfera dreptul de folosinta in cazul unei vanzari. In cazul unei mosteniri (ma gandesc ca apartamentul o sa ramana copilului) acest drept poate fi transferat? Ce acte ar trebui sa fac pt a deveni proprietar si pr teren si pe parcari? Cine este acum proprietar, constructorul?
Buna ziua,
Luna trecuta am cumparat un apartament de 79,6 mp la parter, si pe langa apartament am achizitionat 2 locuri de parcare si 80 mp de teren din spatele si lateralul apartamentului.
Pe contractul de vanzare-cumparare apare ca am achizitionat un apartament si cota parte fractionara din terenul de 569 mp de 159/569 ce reprezinta 159 mp teren aferent din teren inscris in CF. Mai apare scris ca odata cu apartamentul se predau doua locuri de parcare cu teren aferent acestuia in folosinta exclusiva pt proprietarii apartamentului si drept de folosinta exclusiva asupra terenului din lateralul si spatele apartementului delimitat prin punctele prefigurate pe documentatia cadastrala si anume: se noteaza in favoarea apartamentului folosinta asupra terenului marcat de punctele ......
Ce inseamna drept de folosinta exclusiva? Suntem proprietari pe terenul din spatele si lateralul apartamentului si pe parcari, sau nu? Poate contesta cineva acest drept de folosita exclusiva? Daca as vrea sa vand apartamentul pot vinde si terenul si locurile de parcare?
Multumesc