avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate amvas

Activitate amvas

Răspuns la discuția Parinti ce au nevoie de ajutor
Resemnarea, acceptarea sortii, pare a fi ultima solutie.

Spuneti ca nu beneficiati inca de pensie.Daca nu benenficiati inca si nu aveti alte venituri, de ce nu va pensionati anticipat? Sau pe caz de boala, ca tot spuneti ca aveti nevoie de medicamente, deci sunteti bolnavi? Ati incercat sa va interesati de conditiile acordarii ajutorului social? Spuneti ca aveti nevoie de lemne, deci locuiti la casa. Aveti pamant?
In eventualitatea in care va hotarati sa-i actionati in instanta, trebuie sa tineti cont si de faptul ca, daca ai dv copii au la randul lor copii minori sunt obligati sa asigure mai intai intretinerea minorilor.

Nu ne pensionam anticipat. fiindca nu avem vechimea (stagiul de cotizare) complecta. Am avut nesansa sa ne prinda revolutia incadrati in cooperatia mestesugareasca, sector foarte vulnerabil, care a si disparut primul. Perioada ce a urmat, a fost confuza, unii au mers la alte slujbe in masura in care a fost posibil, altii s-au pensionat de boala, multi dintre fara a fi bolnavi. Noi am ales sa muncim in particular ( a nu se intelege ca am fost mari patroni) am desfasurat activitati, nu prea savante, si nici prea platite, iar de multe ori am lucrat cu ziua. Nu ne-am permis sa platim asigurarile sociale, pentru ca am am fost nevoiti sa intretinem copiii. Asa cum am mai spus au absolvit toti liceul, iar trei dintre ei au absolvitsi facultate, nu din cele mai usoare si scurte. Una din facultati este medicina care dureaza 6 ani iar pe vremea aceea ingineria era de 5 ani. Cu privire la ajutorul social, sunt primari si primarii. intamplarea face ca noi sa depindem de una care nu dispune de fonduri.
Da locuim la casa si avem 2000 mp intreaga curte.
Nu cred ca vom deschide nici un fel de actiune judecatoreasca, nu ca nu ar avea cu ce sa-si intretina copiii minori, ca medic sau inginer si cu firma cu un singur copil, nu se pune problema ca nu ar avea posibilitati tinand cont de faptul ca noi am avea nevoie de cca 500 de lei pe luna ca sa traim cat de cat omeneste.
Fenomenul care trebuie inteles, este faptul ca noi ca familie am facut parte din patura sociala modesta material si intelectual si ne-am fortat sa-i tinem in categoria copiilor cu parinti mai cititi si mai avuti. Acum le este rusine cu noi. In societatea in care traiesc ei acum, saracia, e o rusine
Este posibil sa se puna intrebarea," daca suntem asa saraci, cum ne permitem sa avem calculator si internet". Nu avem. Ne folosim de calculatorul copilului unui vecin, la care mai gasim din cand in cand cate ceva de lucru, si multa intelegere.
In ceea ce priveste iesirea la pensie pe caz de boala, nu stim daca mai este nevoie de rspuns
AVLIL a scris:

Aveti vreo incapacitate de munca? Sau nu gasiti de munca? Care e problema de nu aveti venit?

Nu, nu avem nicio incapacitate de munca, in afara de faptul ca impreuna suferim de cateva boli, cum ar fi:arterita, gonartroza, spondiloza, cardiopatie ischemica, angina pectorala, o interventie chirurgicala, pentru probleme femeiesti, reumatism la modul general ce ne limiteaza miscarile si reduce substantial posibilitatea de a ne misca dupa necesitati.
Cu privire la locurile de munca, ce pot sa raspund? Oare de ce ofera statul salariul angajatului trecut de 50 de ani? Cine angajeaza persoane trecute de 60 de ani si nu prea calificate?
Daca exist o posibilitate de a iesi din impas, pe care noi nu o vedem, si d-voastra o stiti, v-am fi recunoscatori daca ne-ati spune-o si noua.
Multumim
Multumim pentru raspuns. Nu stim ce am putea face, fara sa suparam pe cineva.
Suntem parintii a cinci copii majori. Avem varsta de 63, respectiv 61 de ani. Nu beneficiem inca de pensie, iar alt venit nu avem. Am crescut si am intretinut cei cinci copii ai nostri pana la absolvirea liceului, pe toti cinci, iar pe trei dintre ei pana la absolvirea facultatii. Acum am avea si noi nevoie de un pic de ajutor din partea lor. Am avea nevoie de medicamente, de alimente, lemne de foc... I-am rugat sa ne ajute, dar refuza sa o faca. Inrebarea noastra este: avem vre-un drept? ii putem convinge cumva sa ne ajute? sau trebuie sa ne resemnam? Va multumim