Colega, am 5 luni acolo. In cazul in care nu-mi dau demisia si ma concediaza ei, am dreptul la somaj, dupa perioada asta? Sau dupa ce perioada poti sa ai dreptul la somaj, in cazul in care esti concediat?
Am facut si greseli la locul de munca, am avut si anumite ezitari, mai am multe lacune, mai am multe de invatat, dar problemele nu sunt de asa natura incat sa fie nevoie de debarasarea mea. Nu stiu daca am respectat fisa postului, pentru ca nu stiu exact ce prevede ea. Probleme mari nu am creat si cele care au fost, s-au solutionat. Sefilor le este teama sa nu aiba probleme sau sa fie penalizati din cauza mea, desi nu am avut niciun avertisment de la ei. Ma ameninta ca o sa regret si ca o sa fie mai greu pentru mine daca e sa ma concedieze ei. Deci nu e nicio problema daca refuz sa imi dau demisia?
Am o problema la locul de munca. M-am angajat in data de 23.12.2013 la o firma de securitate, ca operator dispecer centru alarma. Dupa 5 luni, mi se reproseaza ca nu am invatat tot ce ar trebui sa stiu. Seful a vorbit cu mine si mi-a explicat ca ar fi bine sa imi dau demisia, ca sa nu incurc mai departe si sa nu fac probleme firmei. Nu am primit nicio reclamatie sau avertisment in prealabil, ci doar verbal mi s-a cerut asta. Eu nu vreau sa-mi dau demisia, iar ei imi spun ca ar fi mai bine sa fac asta, decat sa ma concedieze ei, sustinand ca daca ma concediaza, vor fi nevoiti sa incheie contractul cu o clauza care mi-ar face mie rau in viitor. Exista posibilitatea asta? Sau cum ma sfatuiti? Eu daca refuz sa semnez demisia, ce se poate intampla?