Multumesc pentru raspuns. Eu nu sunt pfa, ci persoana cu care voi incheia contractul de colaborare. Deci dansa trebuie sa plateasca ce ati scris mai sus? Dar pentru cine? Pentru dansa sau pentru mine? Din raspunsul doamnei de deasupra dvs am inteles ca pentru mine nu plateste nimic. Va multumesc!
Buna ziua! Am o mare nedumerire in ceea ce priveste un contract de colaborare pe care as dori sa il inchei. Tata nu ma sfatuieste sa il inchei ca imi spune ca cel mai bun contract este cel de munca si ca la contractul de colaborare trebuie sa imi platesc singura (nu imi plateste angajatorul) darile la stat (acele 10,5% + 5,5%) din salariul pe care il primesc. Este adevarat? Am tot cautat pe internet si nu am gasit un raspuns clar. Pe de alta parte, este adevarat ca un pfa nu poate angaja cu contract de munca, ci doar de colaborare? Persoana respectiva asa mi-a spus, ca nu are dreptul sa ma angajeze decat cu contract de colaborare. Si mai este ceva: am inteles ca un contract de colaborare nu presupune munca 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana? Persoana respectiva vrea sa ma angajeze cu contract de colaborare, dar sa lucrez 5 zile 8h pe zi. Nu s-ar incadra la contract de munca ceea ce ar urma sa fac? Si cum e cu concediile? Am dreptul la concedii platite, la fel ca si cum as fi angajata? Imi merge vechimea sau e ca si cum nu as lucra? Va multumesc din suflet. Nu am gasit pe nicaieri aceste raspunsuri si v-as fi foarte recunoscatoare.