avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate calituioana

Activitate calituioana

Buna ziua,

In luna iulie am incheiat un precontract pt un apartament de 2 camere in Popesti Leordeni intr-un bloc nou construit. Dezvoltatorul imobiliar se angaja in scris la acea data ca pana pe 10 octombrie cel tarziu sa se faca predarea apartamentului cu toate racordarile la utilitati si cu finisajele de rigoare.
In afara faptului ca termenul nu a fost evident respectat, la incheierea contractului de vanzare cumparare in forma sa finala am achitat in plus 800 lei pt a se face darea in folosinta a utilitatilor (gaze, lumina si apa) urmand ca in cateva zile - o saptamana sa fie totul gata. Este 5 decembrie si noi inca nu avem curent ..Avem post RAFO pt care am achitat o taxa cand am incheiat contractul, in fiecare saptamana dezvoltatorul ne spune ca luni sau marti ce vin o sa se faca bransamentul pe coloana de santier pt fiecare apartament in parte. La semnarea contractului a fost doar dl dezvoltator, nu si sotia sa..Nu am vazut nici o imputernicire, toate contractele pt utilitati sunt pe numele dansei iar banii pt apartament s-au virat in contul dansei din banca.
Ce as putea face in aceasta situatie pt a putea beneficia de lumina si a putea totusi locui in acel apartament?Il pot reclama si daca da unde?
Buna ziua,

In data de 23 aprilie tatal meu a fost gasit mort in locuinta sa din comuna Berca, jud. Buzau. Fratele meu vitreg a dat o declaratie la politie pt a nu mai fi chemata Procuratura. In urma tatalui meu au ramas doua credite bancare..Unul dintre credite este in valoare de 260000 lei plus 2600 lei extindere card. Pe propria raspundere tatal meu a facut o asigurare de viata prin intermediul uneia dintre banci. In acea asigurare a scris ca nu sufera de boli cauzatoare de deces, desi el era inregistrat cu probleme cardiace si diabet.
In data de 23.04.2014 dupa ce a dat declaratia la Politie, fratele meu a luat in posesie cheile apartamentului si masinii tatalui meu, fara acordul meu. De asemenea a scos toti banii de pe cardurile tatalui meu si a ridicat ajutorul de inmormantare acordat de Stat, de casa de ajutor CFR si de banii de la sindicatul companiei unde lucra tatal meu, pe baza unei imputerniciri notariale, fara a avea din nou acordul meu.
As dori sa stiu daca eu pot solicita deshumarea tatalui pt o autopsie, daca il pot trage la raspundere legal pe fratele meu si organele responsabile pt acordarea ajutoarelor banesti fara consultarea mea prealabila si ce pasi sunt de urmat pt a face succesiunea..