Probabil cand cineva mi-a facut contul respectiv a scris eronat, dar daca si mamicile fara studii se intereseaza de reglementarile privind OUG 111/2010 atunci de ce sunt 12.000 si ceva de mame in situatia in care sunt si eu de altfel? Cel mai coerent raspuns deocamdata este cel de la punctul 3.
Daca eram avocat sau jurist nu mai aveam nevoie de sfaturile d-voastra d-le Tudor Valeriu, nu ati inteles nimic, imi pare rau.
Daca eram cu adevarat avocat sau jurist nu mai ceream un sfat. Dar se pare ca raspunsurile d-voastra lasa de dorit.
Nu stiu la ce faceti d-voastra referire, nu sunt avocat si nici jurist de meserie, am terminat facultatea de finante-banci, deci implicit nu aveam de unde sa stiu ca nu pot avea alte venituri in afara de cele salariale. Stiam ca nu trebuie sa am salariu, in situatia mea sunt foarte multe mamici.
Adica vreau sa inteleg ca beneficiarii indemnizatiilor de crestere al copilului trebuiesc sa fie juristi sau avocati pentru a cunoaste acest aspect de informare a primariilor de acest fapt, cate mamici au informat primariile sa le suspende sau sa le inceteze indemnizatiile? Cea mai mare prostie si tampenie posibila.
La art. 16, alineatul (3) pct. c) specifica clar - beneficiarul indemnizatiei de crestere al copilului poate realiza venituri supuse impozitarii de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic adica 3000 lei. De indemnizatie am beneficiat inainte de a realiza venituri suplimentare, deci daca nu prezentam documente conforme cu realitatea mai beneficiam de acest drept(indemnizatie)? dosarul automat se respingea. Am realizat venituri suplimentare in timpul perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere al copilului, nu am beneficiat de indemnizatie pe acte neconforme cu realitatea. Va rog sa raspundeti la subiect nu alte tampenii>
Daca aceasta lege nu distinge clar situatiile de scutire de plata atunci ce trebuie sa facem cat sa mai asteptam pentru ca totul sa fie limpede si clar, sunt mii de mamici si asteapta un raspuns coerent si sigur nu numai presupuneri sau raspunsuri incerte.
Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 1523 lei in primul an si 1320 in al doilea an, respectiv anul 2012 si 2013.Pe data de 1 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 8500 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: Sotia mea beneficiaza de indemnizatie de crestere al copilului si este inregistrata si cu venituri ca agent de asigurari, doar cu numele pentru ca eu am incheiat politele de asigurare in numele ei. Cei de la Protectia sociala a copilului au cerut o adeverinta de la societatea de asigurari, ea nu mai inregistreaza venituri din data de 1.05.2013, dar este inregistrata cu venituri timp de doi ani pana la data de 1.05.2013 datorita faptului ca m-am autosesizat si am intrerupt activitatea de la acea data pana in prezent. Ea beneficiaza de indemnizatie in continuare ce se intampla daca Agentia Protectiei Sociale a copilului a cerut acea adeverinta, risca sa impuna sa dea banii din indemnizatie inapoi? Ce sfaturi imi dati sa ies din aceasta situatie. Va multumesc pentru intelegere si colaborare!
Va rog sa ma ajutati cat mai urgent!