s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:
De asemeni exista si reglementare legala care obliga comitetul executiv sa ia toate masurile pentru aducerea la starea dinaintea producerii evenimentului a zonei in care se efectueaza reparatiile la partile comune.
Da, despre acea reglementare am intrebat si eu - scris negru pe alb in legea x,y. - dar se pare ca nu exista explicit in nici o lege, deci ramane sa hotareasca comitetul de asociatie, compus din personaje ca elga50, care si-ar dori sa locuim toti in apartamente nemodernizate, genul de om care se bucura de necazul altuia, ba mai mult daca poate ajuta sa fie necazul si mai mare o face cu placere.
O astfel de cheltuiala, mica sau mare, impartit la min 10 apartamente cat sunt intr-un bloc cu 4 etaje devine nesimnificativa, probabil un 10-20 lei pe apartament. Nici nu ma gandesc cat ar fi aceasta suma impartita la apartamentele de pe o scara de 10 etaje, probabil SUB 10 LEI.
Deci, concluzia mea este ca administratorii de bloc care refuza asemenea reparatii o fac pur si simplu din rautate sau nu calculeaza inainte sa tipe ca nu e obligatia lor.
Dar din ce scrie si elga50 (omul se muta, pus pe fapte mari sa-si faca casa "boboc" si se apuca sa faca fel de fel de inginerii) tind sa cred ca e 99% rautate - acel om isi face " fel de fel de inginerii" ca sa se simta bine in casa LUI personala, nu a asociatiei si cheltuie niste bani pentru confortul LUI, nu pentru a face in ciuda asociatiei.
Dar, solutia este una foarte simpla: vine asiguratorul, repara ce a spart administratia, recupereaza banii de la administratie(daca vrea) - pe cale amiabila sau in instanta.