avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate roxymaco

Activitate roxymaco

Buna ziua,
Sunt profesor intr-o comuna care este alcatuita din 5 sate. Distanta de la localitatea de domiciliu pana la scoala unde profesez este de 15 km, iar fata de primul sat din comuna de 8 km. Consiliul local a venit cu o hotarare: ca toti cei care fac naveta, sa se deconteze, zic ei, "pana la limita de localitati", adica 8 km, desi eu fac, pana la scoala, 15 km. Intrebarea mea: Este legal ca acum CL sa incalce prevederile HG 569/17.07.2015, incalcand astfel si Constitutia si OU nr 83/2014? Profesorii care fac naveta pana la primul sat, adica cei 8 km, primesc naveta integral, respectiv 6 lei dus intors, iar noi, la 15 km, primim aceiasi bani, adica tot 6 lei dus-intors.
Răspuns la discuția aplicare legii 284/2010
Sa inteleg ca nu ii mai pot recupera? Tin sa mentionez ca este vorba de perioada ianuarie-septembrie 2011. Doresc sa depun cerere la secretariat, apoi dupa raspunsul scris sa merg la un avocat, daca nu se rezolva.
Buna ziua,
Vin si eu cu o neclaritate, sper sa ma puteti ajuta.
Sunt profesor de 5 ani, absolvind ciclul I Bologna. In 2011, secretarul de la scoala unde sunt incadrata, a aplicat gresit legea sus mentionata, considerand ca trebuie sa fiu platita ca si profesor II, nu prof. I cum prevede art. 27 din respectiva lege. Acum vin cu intrebarea, ce acte ar trebui sa pun la dispozitia unui avocat si daca se poate, pentru a recupera diferenta de bani pe aproximativ 1 an, timp in care nu a aplicat corect legea.