avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate Alin Tomescu

Activitate Alin Tomescu

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți nega umorul situației care ar interveni în urma aplicării soluției cu,, plata" la finalul evenimentului. Îmi aduce aminte de un film bun cu Mircea Diaconu. Deținătorul localului nu va câștiga nimic dintr-un proces cu dumneavoastră pornit de domnia sa. Vi s-a explicat deja de ce. Dumneavoastră aveți șanse să recuperați avansul. Profesionistul nu avea niciun temei pentru încasarea avansului de la consumator, dacă excludem contractul. Contractul este consensual, iar restricțiile privind proba cu înscrisuri au câteva excepții. Presupun că aveți o factura. Dovedind contractul, rămâne sa probați culpa profesionistului privind neexecutarea contractului. Nu am cum sa afirm că este simplu. Spun doar că se poate

allexs96 a scris:



DenisRif a scris:

In lipsa unui contract nu prea aveti ce sa le faceti ..In principiu la astfel de evenimente meniul se tocmeste ca si compozitie si niciodata ca pret fix deoarece de exemplu toate nuntile se fixeaza cel putin de pe un un pe celalalt iar preturile pot suferii modificari
Mai aveti varianta sa faceti evenimentul si la final sa ii platiti pretul care l-ati convenit initial pentru ca in aceleasi conditii nici comerciantul neavand un contract nu are ce sa va faca.
Binenteles din informatiile mele cunosc ca suma se achita la finalul evenimentului si aveti dumneavoastra avantaj
Bafta !!!



Multumesc pentru raspuns. Ideea ca nu am stabilit evenimentul cu 1-2 ani inainte, nici nu as fi avut pretentia sa ramana pretul de la vremea respectiva. Eu am stabilit evenimentul cu 4-5 luni in urma, deci mi se pare absurda modificarea de pret, justificata doar pe ideea " lasa ca mai are cateva zile pana la nunta, nu are ce face decat sa plateasca " . Ei bine, sunt capos,nu am sa le fac pe plac, asa ca am schimbat localul. Varianta sa le "trag teapa" , am exclus-o din start, nu sunt genul acesta de persoana.
Sa numai vorbesc de celalte lucturi la care s-au angajat ( restaurantul ) ca le vor oferi, iar zilele trecute nu au mai recunoscut nimic si mi-au raspuns ironic " sigur ati vorbit in alta parte " .

Ramane intrebarile :

1. pot exista repercursiuni juridice ?
2. cum imi pot recupera avansul dat, in conditiile in care nu exista un contract ci doar un bon de casa / factura.

Multumesc

Bună ziua! Plec de la presupunerea că nu ați consimțit alături de soție la schimbarea regimului matrimonial de drept comun, regimul comunității legale. Trebuie să știți că inclusiv veniturile din muncă ale soților sunt bunuri comune. Dumneavoastră vă referiți în postare la o sumă de bani provenită din vânzarea unui bun imobil comun. Această sumă este bun comun, ca valoare care înlocuiește un bun comun, ceea ce implică în cazul actelor de dispoziție (cheltuielile doamnei, în cazul dumneavoastră) lipsa necesității unui mandat pentru soție din partea dumneavoastră. În concluzie, doamna avea tot dreptul să cheltuiască pe absolut orice dorea jumătate din acea sumă. În urma partajului, diferența ar trebui să vă revină dumneavoastră personal. Mai trebuie să știți că dacă un bun imobil este „pe numele” dumneavoastră nu înseamnă că este bun propriu dacă a fost dobândit în timpul căsătoriei. Discuția este mult mai lungă. Mult noroc!