avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate pao

Activitate pao

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu are nimic in proprietate defunctul atunci banca nu ia nimic.
Intr-o atare situatie se poate si renunta la mostenire daca are doar mobila sau obiecte de uz caznic.

Buna ziua. Ma alatur discutiei cu situatia mea.
1 - Sotia tatalui meu a decedat. Detinea, printre altele un card credit nevoi personale. Cardul a fost facut in urma pensionarii pe caz de boala. Adica, avea card de salariu cu overdraft, la pensionare nu a putut acopri suma si s-a transformat in card de credit (in conditiile impuse de banca) - nu exista coplatitor, girant etc. Inteleg din ce s-a discutat anterior ca tatal meu + mostenitorii preiau si activele si pasivele. Ok. Nu putem scapa de plata, dar se poate negocia acum contractul (in baza legala)? Ma refer la dobanzi etc. Atunci i-au fost impuse. Suma este de 22.000 lei. Daca este nevoie comunic si numele bancii.
2- aceasi decedata detinea un imprumut si la o institutie nebancara (dintr-aceia cu reclama lacrimogena sa renovam camera pentru bunicu, cumparam mielu de pasti si bicla la copil). Ei il pot trimite in executare in caz de neplata. Un agent al acestei "institutii" i-a comunicat tatalui meu ca este nevoie doar sa prezinte certificatul de deces si nu ramane cu datorii.

Multumesc