avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transmitere datorii la mostenitori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transmitere datorii la mostenitori

parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am interesat la banca si zice ca trebuie sa platesc eu ca sunt mostenitor???- este corect eu nu am semnat nimic nu am nici o inplicare mentionez ca nu are restante pina in prezent si nici nu are asigurare de viata din spusele lor ce e de facutMULTUMESC...
Cel mai recent răspuns: pao , utilizator 16:03, 19 Mai 2014
La creditele de nevoi personale, coroborat cu faptul ca nu exista asigurare de viata, datoria se preia de catre mostenitori. Bineinteles in limita activului mostenit.
Mostenitorii preiau si datoriile mostenirii conform legii.
In rest, lamuriti problemele cu cei de la banca.
Am avut un caz de credit ipotecar, cu asigurare de viata, care s-a considerat stins in urma decesului titularului. Dupa lupte si contestatie la executare.
Daca nu au asigurare (vedeti, poate nu a avut tata si are mama) si daca aveti ce mosteni- apartamentul de ex, va trebui sa platiti si ratele
Este bine sa aveti grija si la faptul ca sumele pot sa creasca foarte mult in cazul creditelor bancare si sa ajungeti sa aveti de platit mai mult decat va asteptati.

Alte discuții în legătură

Titular credit decedat edyeduardo2004 edyeduardo2004 Mama avea un credit, a decedat, avea asigurare de viata si garantie bunuri mobile, (mai sunt de dat 7000 lei) asigurarea bancii a gasit de cuviinta ca boala la ... (vezi toată discuția)
Executare silita mtudoran mtudoran Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat mateisorina mateisorina in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)