avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titular credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titular credit decedat

Mama avea un credit, a decedat, avea asigurare de viata si garantie bunuri mobile, (mai sunt de dat 7000 lei) asigurarea bancii a gasit de cuviinta ca boala la inima ar fi mai veche si n-a fost declarata, deci e nula.
Mostenitorii pot fi obligati sa plateasca creditul sau ce se poate intampla?
imi poate raspunde un specialist?! pe net am gasit pro si contra, ca exista lege ca mostenitorii sa preia si datoriile, altii spun ca-i un abuz deoarece la decedarea unei parti din contract, acesta devine nul
O mostenire e compusa si din activ ( bunuri mobile si imobile) si din pasiv- cheltuieli cu inmormantarea, eventuale datorii etc. Nu puteti sa mosteniti doar beneficiile fara sa mosteniti si belelele, vin pachet. Ce e bine, e ca platiti datoriile in limita valorii activelor mostenite. Daca nu ati mostenit nimic de la mama, nu ii platiti nici datoriile.
Luati-o dupa o logica simpla.. mama ia imprumut si cu banii cumpara un frigider si moare, dvs mosteniti frigiderul si nu platiti datoria catre creditor .. ca nu aveti contract cu ei ? Si ca sa va puneti si in locul creditorului.. sa zicem ca sunttei bogat si dati imprumut unui prieten o suma mare de bani, ala ia o casa si moare.. cum vi se pare ca mostenitorii lui sa ramana cu casa si dvs cu buza umflata ?


logic asa e, dar atunci pt ce se mai plateste asigurare de viata?! smecheria-i ca banca X are firma de asigurari tot X si normal ca n-o sa piarda... o declara nula
Asta e alta discuție, va puteți judeca cu societatea de asigurări, însa la semnarea.unei polițe trebuie sa fim atenți la ce declaram, nu sa bifam ca nu suferim de o afecțiune și apoi sa se constate ca nu e asa.
in momentul semnarii nu era descoperit cancerul, din cauza caruia si a tratamentului i-a cedat inima... iar ca asigurarea sa fie nula trebuia sa fi fost cardiaca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit bcr druta eva druta eva Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui decedat barnasorina barnasorina Buna ziua.Acum 3 luni tatal meu a decedat,avand datorii la banca. Deja cei de la banca incep sa ne hartuiasca pe mama vitrega si pe mine,ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la banca privind un credit al mamei decedata de 4 ani Croos Croos Buna ziua,va rog un sfat in urmatoarea problema: mama mea care a decedat in 2011 a avut un credit la banca,la vremea respectiva(2011)dupa decesul mamei am ... (vezi toată discuția)