avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... în urma unui concubinaj tatăl meu a lăsat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

în urma unui concubinaj tatăl meu a lăsat un testament parțial ...

Bună ziua, în urma unui concubinaj tatăl mei a lăsat un testament parțial doar pe un auto nou cumpărat prin împrumut bancar în 2022. În 2024 în mai a făcut refinanțare, el suferea de o insuficienta cardiaca iar în luna septembrie a decedat eu ca și moștenitor rămân cu ratele deoarece în momentul refinanțării el nu a stipulat ca are probleme cu inima, iar concubina a luat mașina și a plecat ce pot face în acest moment ca suma este destul de mare și nu am resurse sa o acopar
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Ioneladenissimona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioneladenissimona , utilizator 18:08, 31 Octombrie 2024
Buna ziua!

Ati avea posibilitatea sa renuntati expres la mostenire in fata unui notar, in cazul in care nu aveti interes sa o acceptati si tatal dumneavoastra nu a avut alte bunuri mobile/imobile pe numele sau.
Bună ziua există un apartament al părinților mei, și ju știu cum sa fac.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua!

Ati avea posibilitatea sa renuntati expres la mostenire in fata unui notar, in cazul in care nu aveti interes sa o acceptati si tatal dumneavoastra nu a avut alte bunuri mobile/imobile pe numele sau.

Daca exista si acel apartament, atunci ar fi bine sa nu renuntati la mostenire in situatia data.

Dupa acceptarea mostenirii (daca alegeti astfel), contractul de creditul ar putea fi inchis si prin predarea bunului.

Doamna are vreun titlu de proprietate cu privire la acest bun? Daca da, trebuie contactata si poate doreste dansa sa preia creditul bancar. In caz contrar trebuie obligata la predarea acestuia (nu se poate plimba cu masina dupa bunul fara sa plateasca nimic).

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Daca exista si acel apartament, atunci ar fi bine sa nu renuntati la mostenire in situatia data.

Dupa acceptarea mostenirii (daca alegeti astfel), contractul de creditul ar putea fi inchis si prin predarea bunului.

Doamna are vreun titlu de proprietate cu privire la acest bun? Daca da, trebuie contactata si poate doreste dansa sa preia creditul bancar. In caz contrar trebuie obligata la predarea acestuia (nu se poate plimba cu masina dupa bunul fara sa plateasca nimic).

Bună seara tatăl meu plătea și o asigurare de viata dar cu clauze ca de asa fac asiguratorii la NN. atunci pt ce asigurare dacă tot nu rezolva nimic și dacă eu fac un infarct după ce am aflat că mai am un credit si că concubina lui a fugit cu mașina și și și...... copilul meu preia tot că de e moștenitor. Deci e revoltător e casa în care am crescut toți trei am contribuit la acea casa nu pot sa cred

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)
Tata, client credit nevoi personale bcr, a decedat - solicitari de la banca pentru plata creditului josh28 josh28 Buna seara! Tata, care a facut un credit de nevoi personale la BCR, a decedat in urma cu cateva luni, in timpul in care creditul mai avea cam 2 ani si se ... (vezi toată discuția)
Se poate lupta cu un i.f.n.? Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro O poveste reala Doi pensionari, sot si sotie, au achizitionat in urma cu 20 de ani un apartament pe care il detineau in proportie de 50 la suta fiecare. Au ... (vezi toată discuția)