avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. Împreună cu ...

Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. Împreună cu mama aveau un apartament. Mama a decedat în 2015. Moștenirea a fost dezbătută anul trecut de mine întâi cu mama apoi cu tata. Astfel am aflat că avea un credit în valoare de 34000lei în condițiile în care el a murit prin infarct creditul fiind refinanțare în 2024 iar în asigurarea de viață este stipulat mărunt moartea în urma unei insuficiente cardiace nu este acoperita... Abia la sf anului trecut am inaintat intabularea încă nu a ieșit cred. Întrebare ce îmi poate face banca la care tata era datoare, nu îmi permit sa mai plătesc încă o rata. Ce îmi va putea cere în aceste condiții. E vb de un imobil 22 m2 pana inv30000euro

Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:37, 21 Februarie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate executa în limita moștenirii de la tata.
Deci trebuie sa va intelegeti cu banca privind preluarea creditului

Bun și cum ma poate executa. Nu trebuie făcut partajul sau cv asemanator. Ca era și mama defuncta proprietar. Deci cu banii mei sau făcut actele deci???

Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
Creditorul vă poate scoate la licitație casa moștenită, pentru a-și putea recupera banii.
Are soluții, nu rămâne banca în pagubă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs ati dezbatut mostenirea o data a mamei si a fost tata mostenitor alaturi de dvs si acuma ati fost unica mostenitoare a tatalui, corect ?
ce ati mostenit de la tata si de ce valoare?

gi-jane2 a scris:

dvs ati dezbatut mostenirea o data a mamei si a fost tata mostenitor alaturi de dvs si acuma ati fost unica mostenitoare a tatalui, corect ?
ce ati mostenit de la tata si de ce valoare?

Bună seara de la tata și de la mama un apartament de 27 mp. Nu am o valoare pt tata și mama la fisc apare valoarea de47000lei per total.

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri garant platitor paulatudor paulatudor Buna ziua, Tatal meu a decedat in ianuarie acest an si a lasat in urma un credit neachitat in valoare de aproximativ 6000 eur. Mama figureaza ca si garant ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de catre banca prin scoatere de imobil la vanzare daf2505 daf2505 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: tata a murit , iar mama pentru a face fata la cheltuielile cu inmormantarea si pentru a supravietui cu ... (vezi toată discuția)
Rate credit ipotecar biba_marius biba_marius buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)