avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata

Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc referitoare la mostenitorii lui.si someaza acolo ca daca nu se plateste se trece la executare silita. Eu si sora mea nu am dezbatut mostenirea sau succesiunea cum se spune....dar ce se poate intampla? il executa pe el, adica pe noi mostenitorii?
Ca sa nu va execute, trebuie sa renuntati la mostenire.
sa nu ne execute pe noi mostenitorii nu? noi nu am deschis nici un fel de actiune, pt ca sora nici nu este in tara, eu nu am bani necesari deocamdata, si atunci ce se executa?
trebuie sa renuntam la mostenire in favoarea lui?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
A creditorilor, desigur :).
Nu se renunta in favoarea cuiva, se renunta pur si simplu si punandu-le declaratia de renuntare in fata scapati de presiunea executorului , a creditorilor.
Daca aveti ceva bunuri de mostenit, nu e indicat sa renuntati, nu veti plati creditul din banii dvs , ci din valoarea bunurilor mostenite, daca va ramane ceva dupa ce platiti datoriile defunctului, cu atat mai bine. Nu veti plati aceste datorii din bunurile dvs proprii, asta e important de retinut.
multumesc pentru raspuns insa sa stiti ca mama nu a ramas decat cu o casa , casa in care am crescut si noi, de fapt este si aia mostenita de la parintii tatalui, lasata lui tata prin testament,..si 2 ha de pamant, in rest nu prea are nimic....insa aceasta declaratie trebuie sa o facem la judecatorie?sa dam o declaratie noi , mostenitorii , executorului ca renuntam la mostenire? nu stiu cat de bine am inteles , de aceea va rog sa-mi explicati mai pe indelete.Va multumesc
Sa renuntati la mostenire, inseamna sa renuntati la "decat o casa" si "2ha de pamant", stiti asta, nu ?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Somatie cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)