avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata a decedat acum 3 luni din cauza unu accident de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata a decedat acum 3 luni din cauza unu accident de mașină ...

Tata a decedat acum 3 luni din cauza unu accident de mașină și avea un credit ipotecar pe apartament. A avut și asigurare pe el dar aparent au refuzat să o plătească pe motiv ca era cardiac până să facă creditul. Noi ca moștenitori vom prelua datoria dar ni s-a spus ca trebuie să o plătim integral după succesiune dar noi am continuat să plătim ratele normal după deces și am spus ca le vom plăti în continuare până la terminarea creditului și după finalizarea succesiunii. Nu am refuzat niciodată să plătim. Este posibil așa ceva? Deja am impresia ca banca își bate joc de noi și se încadrează la abuz
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
Aaaa92, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:17, 15 Ianuarie 2025
Trebuie vazuta asigurarea aceea, de unde a aflat ca e cardiac etc.
Creditul este scadent la decesul titularului, poate il preia altcineva.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Trebuie vazuta asigurarea aceea, de unde a aflat ca e cardiac etc.
Creditul este scadent la decesul titularului, poate il preia altcineva.

Ni s-a cerut dosarul lui medical in care doctora a scris ca a fost diagnosticat cardiac din 2018 dar creditul a fost luat dinainte.

Da ni s-a spus ca îl vom prelua noi moștenitori ceea ce este ok . Întrebarea mea este vom putea plăti în continuare în rate? Repet nu am refuzat niciodată să plătim rata
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
Aaaa92, utilizator
Nu este relevant creditul, ci contractul de asigurare, obligatiile din el si certificatul medical constatator al decesului. Daca banca este de acord sa il preluati, atunci care mai este intrebarea? Mergeti la banca, faceti demersurile si preluati creditul daca asta va doriti.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu e vorba ca platiti rata , ci ca acel credit trebuie sa fie pe o persoana , nu poate ramane pe numele unui decedat . Ca sa-l puteti plati in rate , cred ca va trebui sa faceti - unul dintre dvs. - un alt credit si sa-l platiti pe acesta . La decesul tatalui , creditul acestuia a devenit integral scadent , iar banca isi poate executa garantia ( apartamentul ) . Tot la banca veti gasi solutia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa decesul unui imprumutat, cine preia ratele de la creditul respectiv daca coplatitorul a decedat si el? baicudionisie baicudionisie Buna. In anul 2005 tatal meu a contractat un credit ipotecar, unde mama mea a semnat ca si coimprumutat. Pentru acest credit tatal meu a incheiat o polita ... (vezi toată discuția)
Sunt garant într-un credit ipotecar al fostului soț, în prezent decedat, cu care am un copil. ce se va întâmpla cu creditul? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Din 2008 eu impreuna cu fostul sot dupa casatorie am luat un credit ipotecar. Un apartament Dupa 9 ani am divortat iar acum a decedat in acident de ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)