Buna. In anul 2005 tatal meu a contractat un credit ipotecar, unde mama mea a semnat ca si coimprumutat. Pentru acest credit tatal meu a incheiat o polita de asigurare de viata la o firma care a dat faliment, sau nu stiu ce s-a intamplat. Aceasta polita a fost preluata de o alta firma de asigurari fara a fi notificat sau sa i se ceara in prealabil consimtamantul titularului. Acest aspect l-am aflat dupa decesul tatalui meu, cand respectiva firma de asigurari a refuzat despagubirea pentru motivul ca tatal meu figura inregistrat la medicul de familie in anii 2003 si respectiv 2004 cu diferite diagnostice specifice bolilor de inima, dar eu pot demonstra ca tatal meu nu a fost diagnosticat in anii 2003 - 2005 cu boli de inima de catre un medic specialist din cadrul sectiei de cardiologie al Sp. Jud.. Decesul tatalui meu s-a datorat unei boli de sange - leucemie mieloblastica, boala diagnosticata abia in anul 2014.
Dat fiind faptul ca si coimprumutatul a decedat, iar eu nu am dezbatut succesiunea cu sora mea si banca ma ameninta cu executarea silita, fortandu-ma pe mine sa achit in continuare ratele .
Ma intrab de ce banca nu se indreapta in acest moment catre asigurator si daca aceasta poate sa instituie sechestru pe locuinta ipotecata de tatal meu.
Răspunsul la întrebarea dumneavoastră poate fi acela că firma de asigurare și banca fac parte din același grup financiar, practic banca și-ar băga singură mâna în buzunar. Probabil, acesta este motivul pasivității Băncii.
Trebuie să faceți toate demersurile , notificare către ASF și/sau litigiu în Instanță contra asigurătorului, în același timp să plătiți ratele scadente, deoarece odată cu drepturile moșteniți si obligațiile.
Multumesc pentru sfat.
Eu m-am gandit la acest aspect, dar deocamdata nu am dezbatut suscesiunea si nu am nici o calitate in procesul pe care intentionez sa-l deschid. Nu inainte de a trece de mediator poate reusesc sa rezolv litigiul in faza de mediere, dar sar putea ca firma de asigurari sa nu doreasca sa discute cu mine intrucat nu am nici o calitate.
Succesiunea s-a deschis la data decesului. Implicit, puteți obține un certificat de calitate succesorală, ce v-ar fi suficient să vă dovediți calitatea procesuală activă.
Aveti calitate, aveți și interes. Nu amănați, datoriile le moșteniți oricum, dacă moșteniși și bunuri.