avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Preluare datorii de catre banca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Preluare datorii de catre banca

Buna ziua. Ma confrut cu urmatoarea situatie. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca BRD cu care a platit avans pentru o masina Opel Astra Classic. Dupa doi de la derularea contractutului tatal meu a decedat(mai exact in apr 2008). Cauza fiind edem pulmonar si cardiopatie nu stiu de care (nu am acum actul de deces sa spun exact). Am trimis catre firma de asigurari agreata de BRD Bacau-Asiban, dosarul pentru ca ei sa hotarasca daca preaia difernta de bani ce mai trebuie platita la banca. Raspunsul a venit ca NU pentru ca tatal meu ar fi completat in ziua semnarii contractului de credit un chestionar oferit de catre firma de asigurari. Si in acel chestionar el ar fi bifat o casuta in care nu recunoaste ca sufera de boala de inima, decesul fiind in esenta datorat unei boli de inima (infart). Acest chestionar nu a fost NICIODATA completata pentru ca nu s-a dat pentru a fi completat.
Pr este urmatoare:
1. Nici astazi firma de asigurari nu vrea sa ne dea polita de asigurare in original sa vedem exact clauzele
2.In fisa de obsv medicala a tatlui meu dr de fam a trecut prin 2003 ca observatie ca a avut un puseu de tensiune.
Asta sa fie motivul raspunsului d ela sigurator?
De altfel nu afost internat in spital cu nic un diagnostic legat de boli de inima.
3. A trecut un an de cand mama numai plateste ratele la banca.
4. Ce se poate intampla. ii poate lua casa?
5. Se poate da in judecata firma de asigurari? in baza a ce?
Multumesc pentru orice raspuns
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
andrugrasu, utilizator
Ma indoiesc de faptul ca tatal dv. nu a completat vreun formular despre starea lui de sanatate, imi e tare rgeu sa cred asta, ca ele sunt baza evaluatii riscului de catre asigurator...
Asa incat, de ce sunteti atat de sigur ca nu a completat asa ceva?
I-mi pare rau .Orice cred care se acorda de banca,indiferent de valoarea lui,este asigurat de o firma cu care banca respectiva are conventie. Spun asta din proprie experienta.La fiecare inprumut se completeaza un formular in care sunt specificate conditiile de asigurare si preluare a riscului. Nu se asigura persoanele care au probleme cardiace,sau banca nu le acorda credit.
Asa ca situatia este delicata si regretabila in acelas timp. va trebui sa faceti dovada ca nu era in evidente cunoscut ca bolnav de inima.
Pacat.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Multumesc pentru raspunsuri.
Intrebarea este de ce in dosarul de la asigurari nu apare chestionarul si daca era bolnav de inima cum de ia dat creditul? Analize nu l-au pus sa faca. Eu il stiu si inafara de ceva roseata la nervi nu a avut pr cu inima.
Ce ma roade pe mine ca nu stiu ce o sa se intample daca nu plateste ratele restante mama. POate sa ii ia casa? creditul e de trei sute de milioane. MAsina intre timp a fost achitat. In cel mai rau caz nu poate la executarea silita daca se ajunge sa se ia masina?
Mai exista situatii in care nu se completeaza acel chestionar medical.Totusi,in polita de asigurare,este cuprinsa urmatoarea referire la acest aspect:asiguratul declara pe proprie raspundere ca este intr-o stare de sanatate buna,ca nu sufera sau nu a suferit de...formularea poate sa difere.
Dumneavoastra puteti afla care este situatia,cereti comunicarea tuturor actelor,sa va convingeti cum stau lucrurile.
Pai cum sa fac asta? de la asigurari nu vor sa ne dea polita de asigurare nici macar in copie. Intradevar parca in contractul de creditare apare la capitolul cu asigurare o exprimare de genul cum ca asiguratul de clara pe propia raspundere ca e de acord cu conditiile din ploita de asigurare, dar conditiile nu sunt afisate nicaieri in contract nici separat.

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata terezbarbu terezbarbu Buna ziua, sunt si eu un caz dintre cei multi care nu au fost si nu vor fi despagubiti niciodata de firmele de asigurari ! Socrul acum doi ani cand avea ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)