avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire asigurare de viata

Buna ziua, sunt si eu un caz dintre cei multi care nu au fost si nu vor fi despagubiti niciodata de firmele de asigurari ! Socrul acum doi ani cand avea implinit 65 de ani meu a luat un imprumut de la BRD de 10000 de lei. Cand a contractat contractul de credit i s-a pus in vedere( dupa cum se si specifica chiar in contrac cu "steluta") pentru a se aproba contractul trebuie sa aiba un girant sau sa faca o asigurare de viata. El a optat pentru asigurare de viata . In contract este un paragraf care mentioneaza ca nu a suferit in ultimii 5 ani de anumite boli respectiv de "orice boala sau afectiune nespecificata " ( sa intelegem ca in ultimii 5 ani un om de 65 de ani nu a fost nicimacar racit ....?!) dar nu se bifeaza, nu se specifica ca declara acestea pe propria raspundere ci doar apare scris fara nici o explicatie! Cei de la banca nu i-au explicat ce presepunu acesta, nu i-au furnizat nici un act ,,cerere de acordare a asigurarii, polita de asigurare din care sa reiese clar in ce conditii se incheie asigurarea. Cei de la banca nu i-au cerut nici macar fisa medicala de la medicul de familie pentru a verifica daca in ultimii ani a suferit de vreo boala desi avea implinit deja 65 de ani , cat de sanatos putea fii ...? Anul trecut a fost depistat la inceputul lunii octombrie cu cancer la plamini forma foarte agresiva iar inca la sfarsitul lunii noiembrie a si decedat. Am trimis conform contractului de la BRD toate actele cerute de catre firma de asigurari inclusiv fisa medicala din care reiesea ca acum trei ani a avut ficatul marit si ca a luat tratament. Dupa doua luni in urma insistentelor noastre in sfarsit s-a solutionat dosarul : Nu suntem despagubiti deoarece el a avut aceste probleme la ficat ...! Ce mai putem face ? Acele sume pe care le-au perceput pentru asigurare cat de legale au fost avand in vedere ca nici macar nu au verificat sanatatea unul batrin de 65 de ani, dobanzile marite deoarece primele de asigurari au fost introduse in credit si i-au fost calculate dobanzi ! Am avea vreo sansa de a da in judecata firma de asigurari sau baca? Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati deoarece suntem chiar disperati, nu stiu de unde vom face rost de bani pentru a achita intreaga suma daca nu vom fi despagubiti! Va multumesc frumos !
Mentionez ca socrul meu nu a completat nici un chestionar privind starea de sanatate asa cum se face deobicei, de unde putem afla daca odata cu cuntractul de credit cineva ( banca sau vre-n functionar de la banca ) a completat acest formular ? E posibil sa se fi aprobat asigurrarea fara acel chestionar pe care alte firme de asigurari fac ? Va multumesc inca odata !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
terezbarbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: andy98 , utilizator 20:41, 10 Iulie 2018
Pentru orice boala avuta inainte de incheierea asigurarii si nedeclarata dar descoperita de asigurator in urma investigatiilor nu se acorda despagubiri. In conditii normale trebuia sa completati un chestionar medical.
Nu cred ca aveti vreo sansa chiar daca dati in judecata banca. Sunt convins ca un inspector a completat chestionarul de sanatate sau cererea de asigurare cum i se spune dar completarea chestionarului consta doar in bifarea unor patratele cu un x iar cand a fost sa treaca numele, prenumele si semnatura a semnat socrul dv. Acum o sansa ar fi ca sa nu existe o legatura cauzala intre boala la ficat si cancerul de plamani de care ziceti ca a suferit si a decedat socrul dv. In cazul acesta ati putea initia o actiune in instanta. Consultati-va un avocat si vedeti ce va sfatuieste si el, cu documentele pe care le aveti acum la dispozitie.
Va multumesc pentru raspunsuri! E adevarat sansele de castig sunt foarte mici, iar suma imprumutata nu este asa de mare asa ca inclinam sa facem o intelegere cu banca respectiv firma de asigurare. Vom cere o recalcurare a creditului respectiv vom cere restituirea primelor de asigurare care au fost incluse in fiecare rata respectiv credit. De cand a decedat socrul meu noi platim in continuare ratele impreuna cu aceste prime de asigurare desi banac a fost prima care a fost anuntata de acest deces dar nu ne-a scos din rate acea suma care dupa parerea noastra este chiar ilegala dupa ce a decedat titularul! Va multumesc inca odata!
Faceti adresa catre Aviva. Sunt obligati sa va dea contractul de asigurare de viata, banuiesc ca d-voastra aveti doar polita de asigurare . Obiectul dosarului este obligatia de a face. Aveti sanse sa catigati acest proces. Cand a fost facuta aceast asigurare de viata ? Evident, veti da in judecata Aviva . Consultati un avocat. Conteaza actele pe care le aveti. Succes
Okay, dar ei ar trebui să solicite o adeverință care să ateste starea de sănătate a asiguratului la momentul încheierii contractului. O declarație cu privire la starea de sănătate nu e validă fără un act medico-legal doveditor. Mulți oameni nici măcar nu știu cum se numesc bolile lor pentru a le declara asigurătorului. Am dreptate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Asigurare neplatita Tiberiu74 Tiberiu74 Buna ziua Am si eu o mica problema delicate la care incerc sa-i gasesc rezolvare: In urma cu 3 ani, soacra mea, fiind pensiunara de boala, a luat un credit ... (vezi toată discuția)
Dosar despagubire asig. de viata refuzat clauss841 clauss841 Buna ziua, Socrul meu a decedat de metastaze la ficat diagnosticat in feb 2016,avea doua credite cu asigurare de viata contractate in 2015.La unul a fost ... (vezi toată discuția)