avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare neplatita
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare neplatita

Buna ziua
Am si eu o mica problema delicate la care incerc sa-i gasesc rezolvare:
In urma cu 3 ani, soacra mea, fiind pensiunara de boala, a luat un credit de nevoi personale pentru achizitionarea unor produse electrocasnice prin intermediul unei banci. Avea de ales intre asigurare de viate sau sa aduca un girant. A ales prima varianta fiind asigurata de Aviva. In urma cu un an soacra mea a decedat. Mentionez ca ea mai avea un credit si la o alta banca in momentul respectiv. Dupa deces am inceput sa facem demersurile de rigoare si am depus copii si dosarul de sanatate la ambele banci. De la Aviva am primit raspuns ca nu poate sa acopere plata ratelor deoarece soacra mea nu a mentionat de bolile de care suferea. Cu cealalta banca nu am avut astfel de probleme, adica au acoperit si inchis contul respectiv. Acelas lucru ma asteptam si de la cei de la Aviva. Mentionez ca soacrei mele nu i s-a impus sa fac nici un fel de analize, nu i s-a cerut nici un fel de dosar medical la intocmirea dosarului de credit . Daca soacra mea era sanatoasa si si-ar fi platit creditul integral nu era nici un fel de problema. Spuneti-mi ce pot sa fac in acest caz. Nici macar bani pe care i-a platit pana la deces nu-i pot recupera?
Cel mai recent răspuns: Tiberiu74 , utilizator 10:21, 12 Septembrie 2011
Nu putem face comparatie, pentru ca nu cunoastem nici conditiile de asigurare, care sunt diferite la cei doi asiguratori, nici tipul de polite, nici documentele solicitate/completate sub semnatura solicitantului, de fiecare dintre cei doi.Ce este sigur, este ca exista aceasta regula generala prin care decesul din cauza unei afectiuni deja instalata la data asigurarii, se exclude din riscurile asigurate, in afara de cazul in care decesul din orice cauza este acoperit prin clauza speciala sau in mod explicit.
Sunt doua polite total diferite, la doi asiguratori diferiti, la doua banci diferite. Fiecare polita are conditii diferite de asigurare, deci discutam de doua cazuri diferite. Pt asiguratorul AVIVA cererile de asigurare se faceau de consilierii de clientela ai bancii pt ca nu aveau timp sa astepte pana cand completau clientii formularele. Nu uitati ca acum trei ani se dadeau credite pe banda rulanta si aglomeratia in banci era o stare de fapt. In acelasi timp in functie de varsta celor care solicitau credite si de valoarea acestora se cereau si analize medicale. Legat de deces este normal ca sa se analizeze fisa medicala a clientului si daca suferea de o boala cronica inainte de angajarea creditului si nu a completat acest lucru in cererea de asigurare sa nu fie despagubita.
Societatea de asigurari este indreptatita sa faca propriile investigatii cu privire la eventualele boli existente inainte de incheierea asigurarii. Daca asiguratorul are dovezi ca mama dvs. a avut unele boli de dinaintea incheierii politei si nu le-a declarat in cererea de asigurare, societatea este indreptatita sa refuze preluarea ratelor la banca.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate sistemul nostru de asigurari lasa mult de dorit.
Se bazeaza doar pe naivitatea oamenilor care atunci cand au nevoie de un credit fac aproape orice ..... chiar semneaza si condamnarea la moarte daca este nevoie pentru ca atunci semnezi sunt o multime de harti si te bazezi pe credibilitatea bancii care nu stiu alceva decat sa ,,jupoaie" oameni. Multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare de viata terezbarbu terezbarbu Buna ziua, sunt si eu un caz dintre cei multi care nu au fost si nu vor fi despagubiti niciodata de firmele de asigurari ! Socrul acum doi ani cand avea ... (vezi toată discuția)
Preluare datorii de catre banca andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma confrut cu urmatoarea situatie. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca BRD cu care a platit avans pentru o masina Opel Astra ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)